24. Aprila 2021.

Kinezi: Arogancija Tesle je iritantna

Big Portal

U ponedeljak se jedna žena (koja je tvrdila da je kupac Tesle) popela na jedan od automobila firme na autosalonu u Šangaju s majicom na kojoj je na kineskom pisalo “kočnice ne rade”. Protestvovala je zbog navodnog kvara kočnice u automobilu – na šta su se žalili i drugi kineski korisnici društvenih mreža. Video zapis incidenta je postao viralan na kineskim društvenim mrežama, a preneli su ga i državni mediji.

U utorak je šangajska policija identifikovala tu ženu pod svojim prezimenom Zhang i saopštila da je osuđena na pet dana pritvora zbog narušavanja javnog reda i mira.

Tesla tvrdi da je žena u februaru učestvovala u sudaru zbog “prekršaja prekoračenja brzine” kao i da u njihova dva meseca pregovora ne dozvoljava inspekciju treće strane, a insistira na povratku novca za automobil.

Teslin potpredsednik za Kinu Tao Lin je u intervjuu u ponedeljak za kinesku novinu Caijing tvrdio da se žena nada visokoj odšteti, a kompoanija nema razloga da joj je isplati.

U saopštenju na društvenoj mreži Weibo, Tesla poručuje da se neće kompromitovati “nerazumnim zahtevima”.

I državni mediji i vladine agencije su međutim brzo ukorili Teslu. Državni mediji su objavili niz komentara, dok je centralno disciplinsko povereništvo kineske vlade izdalo izjavu upozorenja.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare