5. Septembra 2022.

Kinez prevozio auto na biciklu

Big Portal

Filmić je snimljen u prijestonici provincije Hejlongđijang, to jest u gradu Harbinu na sjeveru Kine. Potez bicikliste je vrijedan divljenja, čak i uz spoznaju da nije prevozio golemi krosover već kompaktan, mali automobil. Za tako nešto je potrebno i obilje fizičke snage, a lokalna štampa prenosi da je moćni biciklista po profesiji đubretar koji radi očigledno i honorarno jer je neobičnoj vožnji pristupio na poziv stranke.

Veoma je vjerovatno da je automobil bio spreman za put u vječna lovišta, s obzirom na to da su mu svi teški elementi sklonjeni s karoserije, što bi značilo da se na plećima bicikle i kvadricepsa đubretara našao teret dostojan karoserije i šasije vozila, na koji način podvig postaje manje impresivan. Ali, čak i tako, teret koji je prevezen je zaista prekomjeran, kako sa aspekta gabarita, tako i mase.

Upitan je i način pričvršćivanja vozila koje drže nekoliko tananih traka, pa je rizik od ispadanja tovara ili prevrtanja na stranu bicikla sasvim realan. Na snimku djeluje da je vozač prilično samouvjeren, odnosno nesvjesan mogućih neželjenih epiloga.

Komentatori na društvenoj mreži YouTube gdje je i objavljen snimak, iskazali su oduševljenje kako fizičkom spremom vozača, tako i sposobnostima samog dvotočkaša. Bilo je tu i šaljivdžija koji su pisali da je automobil pun putnika, ali je najviše “duhovitosti” izrečeno u pokušaju da se aludira na uštede usljed visokih cijena naftnih derivata. Ne čudi, video je prenio američki kanal NowThis.

(AutoRepublika)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare