Kinez napravio najveći svjetski power bank za sa kapacitetom od 27 miliona mAh, puni preko pet hiljada telefona - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Kinez napravio najveći svjetski power bank za sa kapacitetom od 27 miliona mAh, puni preko pet hiljada telefona

Handy Geng, kineski majstor za elektroniku i poznati jutjuber, napravio je ogromni power bank za napajanje kapaciteta 27.000.000 mAh. Geng je u januaru objavio video na Jutjubu, gde je detaljno opisao proces izgradnje power banka.

Izveštaj sajta Gadgets 360 navodi da Geng procenjuje da njegov power bank ima kapacitet da napuni preko 5.000 telefona sa baterijama od 3.000 mAh. Čini se da je inovator koristio veliku bateriju koja liči na one koje se nalaze u električnim automobilima.

Power Bank je dimenzija 180 x 120 cm. Ogroman uređaj ima zaštitni okvir i uključuje oko 60 portova. Može da podrži napon električnog potencijala od 220V preko svojih izlaznih konektora za punjenje. I šta još? Čovek njime može pokretati velike elektronske uređaje kao što su TV, mašine za pranje veša, pa čak i puniti električne skutere sa ovim power bankom.

Geng je čak pričvrstio i točkove na uređaj radi lakšeg transporta, tako da je sada ovo jedan ogromni mobilni Power bank. Čak i ne izgleda mnogo drugačije od standardnih power banka dostupnih na tržištu, samo je mnogo veći. Iako je prevelik za nošenje tokom putovanja, rešava problem čestih nestanka struje u kućama. Mada izgleda interesantno i za neki javni prostor ili objekat.

Benchmark.

Danas objavljeno

GTA V sada prodat u više od 165 miliona primjeraka

Vanja A

Apple će morati da pređe na USB C, što ne mora da bude loša stvar

Vanja A

Mediatek predstavio jeftini gejmerski čipset – Helio G99

Vanja A

Ostavite komentar