Kineskom institutu odobreno testiranje vakcine na ljudima - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kineskom institutu odobreno testiranje vakcine na ljudima

Kineski vojni istraživački institut dobio je odobrenje da testira na ljudima svoju drugu eksperimentalnu vakcinu protiv virusa korona, što je osmi kandidat za klinička ispitivanja te zemlje, koja je postala lider u globalnoj borbi protiv kovida-19.

Nijedna vakcina protiv virusa, od kojeg je do sada preminulo više od 470.000 ljudi širom svijeta, do sada nije dobila odobrenje za prodaju, ali se više od deset kandidata nalazi u različitim fazama testiranja na ljudima širom svijeta.

Novi lijek razvila je Akademija vojnih nauka, istraživački institut koji se dovodi u vezu sa Narodnooslobodilačkom armijom, a kineska nacionalna uprava za medicinske proizvode dale je odobrenje za testiranje na ljudima, prenosi Rojters.

Najnoviji kandidat Akademije vojnih nauka, pod nazivom ARCoV, koristi mRNA tehnologiju, pristup koji se primjenjuje i na kandidatima koje su razvile kompanija “Moderna Inc” u SAD i nemačka firma “CureVac”, ali koji nikada do sada nije testiran tokom kliničkih ispitivanja u Kini, saopštio je institut na društvenoj mreži WeChat.

TANJUG

Danas objavljeno

Istorijski trenutak: Banijska kuća za pomoć građanima koji su POGOĐENI ZEMLJOTRESOM

D

Tlo ne miruje: U okolini Skoplja zabilježena SERIJA ZEMLJOTRESA

D

Teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj: Učestvovala tri vozila, JEDNA OSOBA POGINULA

D

Ostavite komentar