Kinesko vjerovanje tvrdi da jedan dio tijela otkriva kakav ste ljubavnik - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Kinesko vjerovanje tvrdi da jedan dio tijela otkriva kakav ste ljubavnik

NARODNA vjerovanja odavno su predmet rasprave. Dok pojedinci ne dovode u pitanje njihovu istinitost, drugi su uvjereni kako su sve to samo “bapske priče” koje ne bi trebalo shvatati previše ozbiljno.

No, Kinezi još od davnina vjeruju kako nožni prsti otkrivaju karakter čovjeka, od toga je li rođeni autoritet, ali i snalazi li se dobro pod plahtama. 

Palac

Ako je duži od ostalih prstiju krasi vas pamet i kreativnost te se odlično nosite s problemima. Zato vam s ovim ljudima nikada neće biti dosadno, naročito ne kada se zaigrate pod plahtama. 

Drugi prst

Dužina ovog prsta navodno otkriva jeste li rođeni vođa, piše Men’s Health. Ako je on duži od ostalih prstiju, vjerovatno ste dinamična osoba koja voli dominirati. No, zanimljivo je kako su Kinezi u prošlosti vjerovali da žene kojima je kažiprst duži od ostalih prstiju vole dominirati u vezi pa zato nisu bile poželjne za udaju.

Srednji prst

Za Kineze ovo je vrlo važan prst jer otkriva duševno stanje, ali i životnu energiju čovjek. Vjeruju da što je taj prst duži, veće su šanse za uspjeh u karijeri. Nasuprot tome, ako imate kratak srednji prst, vjerovatno su vam porodica i prijatelji na prvom mjestu. 

Četvrti prst

Ako je dugačak i ravan, radi se o brižnoj i osjetljivoj osobi kojoj je porodica na prvom mjestu te koja je uvijek spremna pomoći. No, ako je ovaj prst kratak, on karakteriše osobu snažnog karaktera i jakog individualca koji sve u životu nastoji postići isključivo vlastitim snagama.

Mali prst

Ako je vaš mali prst netipično kratak, na prvi pogled je jasno da ste zabavljač koji je sklon vragolijama. Vrlo ste inteligentni, ali i teško ostajete motivisani te lako gubite zanimanje za stvari i osobe. Takođe, osoba koja može pomaknuti mali prst bez pomicanja drugih prstiju je sklona avanturama, ali i navodno vrlo sposobna u krevetu. Upravo muškarci koji to mogu su najpoželjniji za kratke veze, jer su strastveni i odlični ljubavnici. No, iste ne bismo preporučili za veze na duge staze…

Danas objavljeno

Bizarni zahtjevi poznatih pjevača na turnejama: Mariah Carey tražila da joj društvo pravi 20 bijelih mačića

Vanja A

Jennifer Lopez u maksi suknji koja izgleda sjajno uz čizme, ali i uz ljetne sandale

Vanja A

Princ Harry želi s porodicom posjetiti kraljicu, ali se plaši: Prijeti tužbom ako mu se ne vrate stare privilegije

Vanja A

Ostavite komentar