25. Jula 2021.

Kineski tajkun gradi palatu od 600 miliona evra usred Londona: Ne možemo da ga spriječimo

Big Portal

Kineski građevinski tajkun preurediće nekretninu na adresi 2-8A Rutland gejt u Najtsbridžu u prostranu palatu od 5.782 kvadratna metra.Stručnjaci ističu da bi to mogla da postane najskuplja privatna stambena nekretnina u Britaniji, vredna 600 miliona evra kad bude završena.

Čeung je građevinu u centru Londona, koja je prvobitno 1860-ih izgađena kao dom za četiri porodice, kupio ove godine za 240 miliona evra.

Prethodni vlasnik bio je saudijski princ Sultan bin Abdulaziz, koji je preminuo 2011. godine, a koji ju je preuredio u rezidenciju sa 45 soba.

Gradski savet Vestministera odobrio je kineskom tajkunu zahtev da delimično sruši, rekonstruiše i preuredi fasadu i krov, kao i da doda veliku terasu na petom spratu.

Dozvola dolazi nakon što je savet usvojio zabranu na gradnju novih prostranih vila većih od 150 kvadrata u nameri da se otvori više prostora za gradnju objekata sa pristupačnijim cenama kvadrata.

Lokalni savet kaže da nije mogao da spreči projekat Čeunga zato što je zgrada i dalje klasifikovana kao pojedinačni dom i pod pravilima planiranja dozvoljeno je da bude preuređen ili zamenjen.

Izvor: RTS

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare