Region Vijesti

Kineski stručnjaci: Dobre mjere Vlade Srbije protiv virusa korona

Kineski stručnjaci koji su došli u Srbiju da pomognu u borbi protiv virusa navode da su mjere koje sprovodi Vlada Srbije dobre, intenzivne i aktivne, te da je bitno masovno testiranje i izolacija.

Peng Zikijang rekao je večeras za RTS da su veoma dobre mjere zatvaranje granica, uvođenje policijskog časa, kao i vanrednog stanja, te kontrola kretanja i smanjenje saobraćaja.

On je naveo da masovnije ne znači bukvalno testiranje svih ljudi, već onih koji su došli iz inostranstva i onih koji su bili u kontaktu sa zaraženima.

  • Cilj je najranije otkrivanje potencijalno zaraženih – rekao je Peng.

Lin Binglijang ističe da virus korona može da se izliječi, te dodao da je u Kini liječen sa četiri vrste lijeka, od kojih dva postoje u Srbiji i već se koriste.

On je ocijenio da je za sada broj respiratora u Srbiji sasvim dovoljan, imajući u vidu kinesko iskustvo.

  • Veoma je bitno da medicinski radnici nauče kako da se samozaštite. Moramo aktivno da se suočimo sa ovim virusom i pobijedićemo – naglasio je on.

On je rekao da se tokom tri do četiri sedmice povećava broj oboljelih, te da je zbog toga važno masovno testiranje i pronalaženje potencijalno zaraženih i mjere izolacije, radi sprečavanja širenja zaraze.

Danas objavljeno

Hodžić, Solak i Novalić na saslušanju zbog afere “Respiratori”

M.

Uhapšeni u akciji “Kristal” predati Tužilaštvu BiH

M.

Na orgijama Tijane Ajfon poznati kriminalci i biznismeni

M.

Ostavite komentar