Kineski proizvođač predstavio pametni sat: Apple Watch dobio konkurenciju? - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Kineski proizvođač predstavio pametni sat: Apple Watch dobio konkurenciju?

Kineska kompanija Oppo otkrila je novi pametni sat, koji će pokretati Wear OS – Guglov operativni sistem. Evo šta sve znamo.

Dizajn

Oppo Watch dolazi u dve veličine – 41 mm i 46 mm. Duguljastog oblika i blago zakrivljenih ivica, izleda vrlo slično Apple Watch uređaju. Međutim, ovde nema tzv. “Digitalne krune”. S obzirom na to da su analogni satovi uglavnom sličnog kružnog dizajna, Oppo je, ipak, uradio dovoljno da bude drugačiji.

Manji sat ima mogućnosti Bluetooth i Wi-Fi povezivanja, dok veća verzija nudi i LTE povezivanje, pa je moguće obavljati pozive i kad telefon ostavite kod kuće.

Ekran većeg modela ima dijagonalu od 1.9 inča, a zakrivljen je na sve četiri ivice. Kao i manji sat, i veći ima prilagodljive kaiševe koji se, tvrdi kompanija, mogu zameniti u samo tri sekunde. Za razliku od manjeg sata, model od 46 mm ima keramičko kućište.

Kontrole

Akcije pokrećete klasično – prevlačenjem prstom gore, dole, levo i desno. Sa desne na levu stranu otvarate “Quick cards”, odnosno ono što najčešće koristite. Prevlačenje sleva nadesno vraća vas nazad ili otvara Google asistenta. Prevlačenjem na gore otvarate obaveštenja, a prevlačenjem na dole podešavanja.

Ako želite da promenite raspored funkcija, Power dugme vam to omogućava.

Fitnes i baterija

Postoji pet fitnes modova koje je Oppo dizajnirao – trčanje, plivanje, vožnja biciklom, sagorevanje masti i hodanje. Podržani su i GPS praćenje, kao i praćenje ciklusa spavanja. Tu su još i praćenje otkucaja srca i aplikacija za disanje.

Baterija bi trebalo da traje dva dana, ali uz režim uštede energije može da potraje čak i tri nedelje.

B92

Danas objavljeno

Aplikacija korišćenjem vještačke inteligencije pretvara vaše fotografije u anime likove

Vanja A

Xiaomi 13 se pojavio na zvaničnim renderima; Poznat novi datum objave

Vanja A

Atari predstavlja neobjavljenu arkadnu igru koja je bila preteška za prosječnog igrača, te davne 1982. godine

Vanja A

Ostavite komentar