Kineski predsednik o novom virusu: Oslonićemo se na stanovništvo u borbi - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kineski predsednik o novom virusu: Oslonićemo se na stanovništvo u borbi

Kineski predsednik Si Đinping dao je u ponedeljak važna uputstva o radu na suzbijanju i kontroli epidemije koronavirusa, javlja Kineski Radio na srpskom.

Oredsednik Kine je obećao da će se osloniti na stanovništvo u odlučnoj pobedi u borbi koja traje.

Si je naglasio da partijski odbori i vlade na svim nivoima moraju u potpunosti da se mobilišu, raspoređuju i ojačaju svoj rad u skladu sa odlukama i aranžmanima Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, koji daju glavni prioritet čuvanju života i zdravlja ljudi.

Si, takođe generalni sekretar Centralnog komiteta KPK i predsedavajući Centralne vojne komisije, izneo je napomene u uputstvu partijskim organizacijama, članovima i zvaničnicima, tražeći od njih da ujedine narod u odlučnoj primeni odluka i aranžmana Centralnog komiteta KPK.

Si je zatražio da se učvrsti samopouzdanje, da svi ostanu ujedinjeni i preduzmu naučne i usmerene mere u sprečavanju i kontroli epidemije kako bi dozvolili da partijska zastava „leti visoko na liniji bojišta“.

Partijski odbori na svim nivoima trebalo bi da donesu naučne i tačne presude o epidemiološkoj situaciji, rekao je Si, zahtevajući jedinstvo u rukovođenju, komandi i akcijama u prevenciji i kontroli rada.

Si je zamolio zvaničnike partijske organizacije, posebno rukovodioce, da uvek budu na poslu i preuzmu svoje odgovornosti za upravljanje.

„Stranački zvaničnici biće testirani u ovoj napornoj bitki“, zaključio je Si.

B92

Danas objavljeno

Stranci traže analizu teksta izmjene Izbornog zakona

M.

Ministar traži suspenziju policajca koji je udarao radnika na parkingu u Sarajevu

M.

Predmet “Dženan Memić”: Svjedoci govorili o snimcima s kuće Šerifa Konjevića

M.

Ostavite komentar