29. Novembra 2021.

Kineski matematičari “sahranili” sve strategije protiv koronavirusa: Kada bi mi tako, bilo bi pola miliona

Big Portal

Kina sprovodi strogu epidemiološku politiku nulte tolerancije ukidanjem ograničenja putovanja.

U izvjštaju koji su preneli kineski mediji, navodi se da Kina ne može sebi da priušti ukidanje bilo koje mere jer bi brojevi dnevnoobolelih eksplodirali.

“Naši rezultati su jasno upozorili da, za sada, nismo spremni da prihvatimo ‘otvorene’ strategije koje se temelje isključivo na hipotezi o imunitetu stada izazvanom vakcinisanjem, a koju zagovaraju određene zapadne zemlje”, naveli su kineski matematičari.

Oni su upozorili da se njihove procene temelje na osnovnim aritmetičkim računicama i da su potrebni sofisticiraniji modeli za proučavanje evolucije pandemije ako se ukinu ograničenja putovanja.

Na primer, ako bi Kina usvojila strategiju koju imaju SAD za pandemiju, dnevni broj novih slučajeva dostigao bi najmanje 637.155 navodi se u izveštaju. Ako, dalje, Kina preuzela mere koje važe u velikoj Britaniji, dnevni broj slučajeva dostigao bi 275.793, a ako bi se sledila Francusku, dnevno bi bilo 454.198 obolelih, naveli su matematičari.

Kina je zadržala politiku nulte tolerancije prema kovidu-19, rekavši da važnost suzbijanja lokalnih slučajeva, kada se otkriju, nadmašuju poremećaje uzrokovane naporima da se uđu u trag, izoluju i leče zaraženi.

Kina je 27. novembra prijavila 23 nova potvrđena slučaja koronavirusa, što je manje u odnosu na 25 dan ranije, objavilo je u nedelju glavno zdravstveno telo KIne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare