12. Aprila 2020.

Kineski ljekar tvrdi: Vuhan nije mjesto izvora zaraze!

Big Portal

Guo Jubiao iz Odeljenja za pulmologiju i intenzivnu njegu Treće pridružene bolnice Sun Jat-Sen univerziteta je u grupi kineskih ljekara u Srbiji.

On je izneo iznenađujuće tvrdnje. Smatra da korona virus uopšte nije potekao iz Vuhana, najvećeg žarišta te bolesti u Kini.

“Neki su napadali Kinu, ali u samom početku bolest se pojavila u Vuhanu, ali Vuhan nije izvor zaraze. Suština je, dakle, svih tih teorija zavjere da li je virus napravljen kao biološko oružje. Prema dosadašnjim saznanjima, genotip virusa u SAD, Italiji i Japanu je drugačiji. S obzirom na to da je u tim zemljama različit genotip virusa, postoji mogućnost da su i različiti izvori zaraza”, rekao je Guo Jubiao.

Osvrnuo se na brojne teorije zavjere vezane za korona virus.

“Za teorije zavjere koje govore u prilog tome da je u pitanju biološko oružje nema dovoljno dokaza i ne možemo da raspravljamo na tu temu. Postoje i priče da će se u Italiji raditi obdukcije ljudi koji su umrli zbog posljedica upale pluća u oktobru 2019, pa će se vidjeti da li je taj virus postojao prije nego što se pojavio u Vuhanu”.

Pričalo se da su virus u Kinu donijeli američki vojnici.

“Ostaje nerazjašnjeno kako se posada američkog nosača aviona mogla zaraziti ovim virusom. U Kini postoji izreka koja glasi: ‘Ko je čist i ispravan, uvek će takav i ostati, a ko nije, takođe će takav ostati’. Kad prođe ovaj talas pandemije, neke stvari će biti jasnije. Ono što je važno jeste da virus ne poznaje državne granice, i da svi zajedno, cijeli svijet, moramo da se borimo protiv njega. Ovo je velika katastrofa koja nas je sve zadesila i nema nikakvog smisla da se međusobno optužujemo.

Dok je još trajao Prvi svjetski rat, prisjetimo se, pojavila se španska groznica. Ali, ispostavilo se da ta groznica nije potekla iz Španije, nego se najpre pojavila kod američkih vojnika, a onda je iz Amerike prenesena u Evropu, i od te bolesti je umrlo desetine miliona ljudi. Sve ovo govorim imajući u vidu da se ponegdje neosnovano za Covid-19 pojavljuje naziv ‘kineski virus’ ili ‘virus iz Vuhana”, poručio je Guo.

(Kurir/Alo)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare