Kineski fudbaleri bježe iz Španije od koronavirusa - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Kineski fudbaleri bježe iz Španije od koronavirusa

Fudbaleri kluba iz Vuhana, koji su prvobitno zadržani u Španiji zbog epidemije u njihovoj zemlji vratiće se u Kinu kako bi pobegli od koronavirusa.

Fudbaleri Vuhan Džala skoro mesec i po dana borave u Španiji, gde su došli na pripreme.

Oni nisu mogli da se vrati u Kinu zbog zabrane ulaska u zemlju, ali se ipak vraćaju kući, pošto se situacija u Španiji pogoršala.

Kineska ekipa je sredinom februara trebalo da otputuje iz Španije, ali je tada odlučeno da do kraja marta ostanu u južnom delu zemlje. Međutim, plan je ove nedelje promenjen zbog porasta zaraženih u Španiji i Evropi.

“Stvari su sada dobre u Kini. Kineska liga će najverovatnije startovati početkom maja. Moraćemo da idemo u karantin kada stignemo, pa što pre krenemo iz Španije, bolje za nas”, 
rekao je trener kineske ekipe Hose Gonzales.

Ekipa će prvo otići u Šenžen, gde će nastaviti pripreme uoči početka kineske Super lige.

Takmičenje je trebalo da počne 22. februara, ali je suspendovan početak zbog virusa. U Vuhanu je izbio novi virus i brzo se proširio na ostale zemlje, pa je sada zaraženo više od 145.000 ljudi, a umrlo je 5.400 širom sveta.

Nijedan od fudbalera Vuhan Džala nije bio zaražen kada je ekipa došla u Španiju, ali je baka jednog od njih umrla od posledica korona virusa.

Španske vlasti saopštile su da je zaraženo više od 5.700 ljudi, ali da se očekuje da brojka dostigne 10.000 u narednim danima.

Danas objavljeno

Iznenađenje u Astani: Gofan bolji od Alkarasa

Zeljka

Liga šampiona: Kreće drama – Barsa na Meaci

Zeljka

Zvezdino “dete” fudbaler godine u MLS-u

Zeljka

Ostavite komentar