Kineska kupe-limuzina sa britanskim korenima: Debitovao MG7 - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Kineska kupe-limuzina sa britanskim korenima: Debitovao MG7

Novi model nekada čuvenog britanskog brenda najavljuje ulazak marke MG u premijum segment.

Nakon nekoliko tizera, model MG7 imao je premijeru na kineskom tržištu. Automobil koji zauzima najvišu poziciju u gami MG vozila predstavlja duhovnog naslednika prve generacije istoimenog modela (2007-2013.) zasnovanog na Roveru 75 (1998-2005.), ali je ime jedino što ga povezuje sa tim vremešnim modelom.

Novi MG7 je potpuno drugačiji automobil od svog prethodnika, zahvaljujući savremenom dizajnu, luksuznoj unutrašnjosti i atraktivnoj spoljašnjosti.

Automobil ima agresivan, sportski dizajn, i karoseriju kupe-limuzine. Bogato opremljen, MG7 cilja imućnije kupce, kojih je u Kini sve više.

Dimenzije automobila su (d/š/v) 4.888/1.889/1.447 mm, što ga pozicionira između koncepcijski srodnih modela Audi A5 Sportback i A7 Sportback.

Foto: MG promo

U početku, kupcima će biti na raspolaganju dva SUS motora, dok će 2023. biti ponuđena i plug-in hibridna opcija.

Bazični MG7 300 VTGI koristi 1.5 litarski turbo-benzinac sa 185 KS (136 kW) i 300 Nm. Snaga se šalje na prednju osovinu putem sedmostepenog DCT automatskog menjača.

Foto: MG promo

Za one koji žele nešto više, tu je i 405 VTGI Trophy verzija pogonjena 2.0 rutbo-benzinskim agregatom sa 257 KS (189 kW) i 405 Nm. Menjač je ZF automatik sa 9 stepeni prenosa, a pogon takođe prednji.

Za sada nije jasno da li će MG ponuditi novi model i na drugim tržištima, ali će verzije sa SUS motorima najverovatnije ostati kineska ekskluziva, dok bi elektrifikovana varijanta modela MG7 mogla da se bude dostupna i izvan Kine.

Automobil u prodajne salone stiže krajem godine, do kada će biti poznate i cene.

Foto: MG promo
Foto: MG promo
Foto: MG promo
Foto: MG promo

B92.

Danas objavljeno

Prvi 2024 Ford Mustang GT prodat za 565.000 dolara

Vanja A

Zašto se lampica koja upozorava na poledicu uključuje na temperaturama iznad nule

Vanja A

Belgijski parlamentarac kao Džejms Bond: Stavio rotirajuće registarske tablice

Vanja A

Ostavite komentar