Kineska ekskluziva: Produženi BMW Serije 5 - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Kineska ekskluziva: Produženi BMW Serije 5

BMW je za potrebe kineskog tržišta predstavio Seriju 5 sa dužim međuosovinskim rastojanjem.

Produžena “petica” je potpuno u skladu sa dugogodišnjom tradicijom njemačkih premijum proizvođača, ali i drugih stranih auto-kompanija, da kupcima u Kini nude nešto duže verzije svojih limuzina u odnosu na standardne modele koje prodaju na ostalim svjetskim tržištima.

BMW Serije 5 za kinesko tržište ima za 130 mm duže međuosovinsko rastojanje od regularnog modela koja se prodaje u Evropi.

To znači da rastojanje između osovina ovog automobila iznosi čak 3.105 mm, čime se značajno povećava razmak između prednjih i zadnjih sjedišta.

Što se tiče pogona ovog modela, BMW je objavio da će na kineskom tržištu ponuditi 535Le plug-in hibridnu verziju. Osnovu pogonskog sistema čini 4-cilindarski 2.0 turbo-bernzinac sa 292 KS, kome pomaže elektromotor za sada nepoznatih specifikacija.

Nije poznato koje će još pogonske opcije BMW prodavati u Kini, ali očekuje se da to budu benzinci 525Li i 530Li.

Njemački proizvođač neće se odreći ni regularne “petice” koja će u Kini biti dostupna u varijantama 525i, 530i M i 540i M.

BMW Serije 5 sa produženim međuosovinskim rastojanjem imaće zvaničlnu premijeru na predstojećem Sajmu automobila u Pekingu koji, nakon aprilskog odlaganja zbog pandemije, treba da počne 26. septembra.

(B92.net)

Danas objavljeno

Koji električni automobili mogu da pređu najviše kilometara prije pražnjenja baterije?

V.R.

Sve više domaćinstava u Beču nema automobile

V.R.

Novi Toyotin mini model stiže iz Češke

V.R.

Ostavite komentar