4. Marta 2022.

Kina zbog Ukrajine neće da prenosi Premijer ligu

Big Portal

Takva odluka doneta je zbog toga što su čelnici Premijer lige doneli odluku da se uoči i tokom mečeva 28. kola da podrška Ukrajini, u kojoj je u toku vojna operacija ruskih snaga.

Kako je preneo BBC, Kinezi su se na tako nešto odlučili u skladu sa svojim pravilima da ne prikazuju podršku zemalja Ukrajini u ovim teškim danima.

Kina je najveći trgovinski partner Rusije u ovom trenutku i jedna je od zemalja koje nisu osudile vojnu intervenciju Vladimira Putina u Ukrajini.

Premijer liga je prošlog leta postigla sporazum o ekskluzivnom pravu prenosa mečeva sa kompanijom iKiđi Sports.

Taj ugovor važi do kraja sezone 2024/25.

Inače, kapiteni klubova Premijer lige će za vikend nositi žuto-plave trake u bojama ukrajinske zastave, dok će se na velikim ekranima pojaviti poruka, “fudbal ostaje zajedno”.

U saopštenju Premijer lige se kaže:

Premijer liga i klubovi svim srcem osuđuju akcije Rusije i pokazaće podršku ljudima Ukrajine na mečevima tokom vikenda. Pozivamo na mir i naše misli su sa svima koji su pogođeni. Podrška solidarnosti Ukrajini biće vidljiva u Premijer ligi od 5. do 7. marta. Ovo sledi posle brojnih načina na koje su klubovi već iskazali svoju podršku“, poručili su između ostalog.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare