Kina tvrdi da njihova djeca više nisu zavisna od igara - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Kina tvrdi da njihova djeca više nisu zavisna od igara

Kineske vlasti su tokom prošle i ove godine izrazili ozbiljnu zabrinutost za vreme koje djeca provode igrajući igre i uveli nekoliko mehanizama za „rješavanje“ ovog problema, uključujući i ograničavanje vremena koje djeca provode igrajući igre.

Od avgusta 2021. godine, deca u Kini mogu da igraju igre do tri sata nedeljno.

Ne treba naglašavati da je ovo imalo ozbiljan uticaj na gejming industriju u ovoj i kompanijama koje izdaju igre u ovoj zemlji, uključujući i giganta, kompaniju Tencent. Prema poslednjim izveštajima koje je objavio pomenuti Komitet za gejming industriju u ovoj zemlji, 75% dece je sada provodilo manje od tri sata nedeljno igrajući igre, prenosi BBC.

Problemi kod dece

Problemi koje je istakla kineska vlada odnose se pre svega na zavisnost kod dece, a pre svega na probleme sa vidom, lošu koncentraciju, probleme sa mentalnim zdravljem i sa spavanjem.

Igre_1.jpg

Sve ovo je postalo posebno izraženo tokom karantina tokom epidemije koronavirusa, kada su se deca prebacila na online nastavu. Pored igara, jedna od mera je ograničavanje korišćenje Douyin mreže (kineski TikTok) na do 40 minuta dnevno za sve koji su mlađi od 14 godina.

Sa dolaskom zime i novim talasom koronavirusa u Kini deca ponovo provode dosta vremena kod kuće, što znači da će neki roditelji dati deci svoje naloge kako bi ih zabavljali kada već moraju da budu unutra.

China Daily prijavljuje i porast igranja igara i kod starije populacije, posebno kod baka i deka koji igraju online igre sa svojim unucima i unukama kako bi se više družili sa njima.

Benchmark.

Danas objavljeno

Xiaomi sprema PC desktop računare

Vanja A

Evo kakve su vam šanse da vratite hakovani Facebook nalog

V.R.

Kinezi prvi započeli proizvodnju 232-slojne 3D NAND memorije, prije zvučnih imena kao što su Samsung, SK Hynix i Micron

V.R.

Ostavite komentar