Kina: Reagovanje na pandemiju u tri koraka - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kina: Reagovanje na pandemiju u tri koraka

Stalni predstavnik Kine u Ženevi Čen Siu je 9. marta u Ženevi na 46. sastanku Savjeta za ljudska prava Ujedinjenih nacija pozvao sve zemlje da efikasno reaguju na uticaj epidemije širom svijeta.

„Epidemija kovida-19 se širi i ozbiljno utiče na ekonomiju, društvo i život ljudi svih zemalja i pogoršava nejednakost. Moramo da pojačamo jedinstvo, multilateralnu saradnju, poštujemo ljudska prava i unapređujemo rodnu ravnopravnost, kao i da preuzmemo koordinirane, inkluzivne i inovativne mjere za globalno reagovanje na krizu“, kazao je.

O tome, Džang je izneo tri prijedloga:

  • Prvo, efikasna zaštita prava na život i zdravlje, produbljivanje međunarodne saradnje u prevenciji i kontroli epidemija, pojačanje razmene informacija i zajednička prevencija i kontrola, a posebno pojačanje saradnje u istraživanju i razvoju, proizvodnji i distribuciji vakcina, kako bi se vakcina učinila javnim proizvodom, koji je dostupan svim zemljama, posebno zemljama u razvoju.

-Drugo, promovisanje održivog razvoja i unapređivanje smanjenja siromaštva, poboljšavanje životnog standarda i u potpunosti garantuje prava na hranu, obrazovanje, stanovanje i dostojanstven rad.

  • Treće, poboljšavanje sistema socijalnog osiguranja i pružanje neophodnih socijalnih usluga ugroženim i marginalizovanim grupama, da bi se im pomogli da prevaziđu negativne efekte epidemije.

(BN)

Danas objavljeno

Oglasilo se Tužilaštvo ZDK “Kasumović nije uhapšen, on je u bjekstvu”

M.

Cigarete ipak neće poskupiti od 1. januara 2022.

M.

Požar u Banjaluci, automobil izgorio u garaži

M.

Ostavite komentar