29. Decembra 2022.

Kina osuđuje „iskrivljene“ zapadne izvještaje o promjeni politike prema kovidu 19

Big Portal

Portparol Ministarstva Vang Venbin rekao je na redovnom brifingu za novinare kada je upitan da prokomentariše takve izveštaje da su oni puni neosnovanog blac´enja i da su vođeni političkim kalkulacijama.

Vang je primetio da je kineska vlada od početka pandemije stavila ljude i njihove živote na prvo mesto. Ona je mobilisala sve resurse i uložila sve napore da zaštiti živote i zdravlje ljudi, uspevajuc´i da obuzda nekoliko talasa virusa.

On je rekao da Kina ima najnižu stopu ozbiljnog oboljevanja i smrti od kovida 19 u poređenju sa drugim zemljama, a prosečan životni vek Kineza, osnovna mera nacionalnog blagostanja, porastao je sa 77,3 godine u 2019. na 78,2 godine u 2021.

”Kako su se patogenost i virulentnost omikrona smanjile, a Kina je nastavila da unapređuje medicinski tretman, otkrivanje patogena i vakcinaciju, optimizovala svoje mere odgovora i prevela je kovid 19 u zarazne bolesti klase B”, rekao je Vang.

Vang je dodao da je ono što je Kina uradila naučno, blagovremeno i neophodno kako bi se obezbedio život i zdravlje ljudi i minimizirao uticaj epidemije na ekonomski i društveni razvoj.

On je istakao da je nekoliko zapadnih medijskih agencija namerno rasplamsalo i iskrivilo kinesku politiku reagovanja na kovid 19, ignorišuc´i haotičnu situaciju kontrole kovida 19 i visoku cenu koju su platile zapadne zemlje.

(KMG Foto: KMG)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare