Kina: Objavljen crveni alarm zbog tajfuna - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kina: Objavljen crveni alarm zbog tajfuna

Kineska meteorološka služba objavila je rano jutros crveni alarm zbog približavanja tajfuna “Lekima” provinciji Žeđijang na istočnoj obali, nakon što su na Tajvanu otkazani letovi i prekinut rad mnogih firmi. Nacionalni meteorološki centar saopštio je da se očekuje da će tajfun, najjači od 2014. godine, stići do kopna sutra ujutru…

Kineska meteorološka služba objavila je rano jutros crveni alarm zbog približavanja tajfuna “Lekima” provinciji Žeđijang na istočnoj obali, nakon što su na Tajvanu otkazani letovi i prekinut rad mnogih firmi.

Nacionalni meteorološki centar saopštio je da se očekuje da će tajfun, najjači od 2014. godine, stići do kopna sutra ujutru i potom krenuti u pravcu sjevera.

Izdato je upozorenje na snažan vjetar za deltu rijeke Jangce, koja obuhvata Šangaj.

Tajvan je od danas naredio otkazivanje letova i zatvaranje škola i kompanija. Bez struje je ostalo više od 40.000 domova, a brza željeznica je suspnedovala većinu linija.

Vlasti su objavile upozorenja na klizišta nakon što je zemljotres snage šest stepeni juče pogodio sjeveroistočnu obalu, nekoliko časova prije približavanja tajfuna.

Očekuje se da će oluja donijeti 900 milimetara kiše u planinama na sjeveru ostrva.
Na Tajvanu je otkazano više od 300 letova, a od turističkih kruzera zatraženo je da odgode dolazak u Šangaj.

U gradu se tokom dana očekuju snažni udari vjetra, a na istoku Kine bi u naredna 24 časa moglo da padne od 250 do 300 milimetara kiše.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Dodeljena Nobelova nagrada za hemiju

M.

Postignut dogovor: Novi “udar” na Rusiju

M.

Nuklearka Zaporožje radiće pod nadzorom ruskih resora

M.

Ostavite komentar