Kina nije prijavila nijedan smrtni slučaj od virusa korona - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kina nije prijavila nijedan smrtni slučaj od virusa korona

Vlasti Narodne Republike Kine saopštil su danas da u posljednja 24 sata nisu registrovali nijedan smrtni slučaj koji bi mogao biti povezan s korona virusom, prenosi BBC.

Ovo je prvi put od početka borbe s pandemijom da vlasti ove zemlje nisu prijavile umrle. S druge strane, nacionalno ministarstvo zdravlja saopštilo je da su u posljednja 24 sata registrovana 32 nova slučaja, dok je u ponedjeljak prijavljeno 39 novih slučajeva.

Navodno su svi novozaraženi došli iz inostranstvu.

Vijest o prvom danu bez žrtava dolazi u vrijeme kada je Kina pod velikim pritiskom zapadnih zemalja zbog straha da tamošnje vlasti zapravo kriju prave brojeve vezane za pandemiju korona virusa.

Zvanični podaci kažu da je u Kini od januara 2019. godine od zaraze korona virusom umrla 3.331 osoba, dok je 81.740 zaraženo, računajući aktivno zaražene, umrle i oporavljene.

Kina postepeno popušta svoje restriktivne mjere iako državne granice ostaju zatvorene za strance. Pojedini građani Wuhana će u srijedu prvi put moći napustiti svoj grad koji je sedmicama bio u najvećem karantinu na svijetu.

(Klix)

Danas objavljeno

Poginuo dječak, roditelji pritekli da pomognu, pa ih udarilo drugo vozilo

M.

Zemanu “pakuju” opoziv dok leži u bolnici

M.

Navršile se 52 godine od katastrofalnog zemljotresa u Banjaluci

M.

Ostavite komentar