"Kina neće zatvoriti svoja vrata svijetu" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Kina neće zatvoriti svoja vrata svijetu”

Kineski predsednik Si đinping rekao je da Kina neće zatvoriti svoja vrata svetu, već će samo biti sve otvorenija, prenosi danas Kineska medijska grupa (CMG).

Na otvaranju Druge globalne konferencije o održivom transportu Ujedinjenih nacija, u četvrtak, Si je ukazao da je svet suočen sa velikim promenama i globalnom pandemijom neviđenom u jednom veku.

Na otvaranju Druge globalne konferencije o održivom transportu Ujedinjenih nacija, presednik Si je pozvao da se sledi preovlađujući trend svetskog razvoja, unapredi globalna saradnju u transportu i napiše novo poglavlje koje prikazuje povezanost infrastrukture, nesputane tokove trgovine, ulaganja i interakcije među civilizacijama.

U obraćanju učesnicima skupa putem video veze, on je naglasio da je transport, kao arterija ekonomije i veza između civilizacija, pretvorio svet u globalno selo i pozvao svet da se pridržava otvorene interakcije i poboljša povezivanje.

Prema njegovim rečima međunarodna zajednica treba da vodi otvorenu svetsku ekonomiju i odbaci diskriminatorna ili isključiva pravila i sisteme.

U pogledu povećanja jaza između bogatih i siromašnihi povećanja podele sever-jug uzrokovane pandemijom kovida 19, Si je pozvao na napore da se iskoristi omogućavajuća uloga transporta, kako bi se unapredila lokalna ekonomija i životi ljudi.

Kineski predsednik je takođe pozvao na podržavanje pristupa zasnovanog na inovacijama i stvaranje više pokretača razvoja, prenosi CMG.

Danas objavljeno

Novi protesti u Zagreb protiv kovid potvrda

M.

Novi soj virusa korona visoko rizičan za Evropljane

M.

Novi soj korone se širi: U Britaniji prvi slučajevi

M.

Ostavite komentar