Kina koristi vještačku inteligenciju u rješavanju NLO misterija - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Kina koristi vještačku inteligenciju u rješavanju NLO misterija

Kineska vojska koristi vještačku inteligenciju za rješavanje problema neidentifikovanih letećih objekata (NLO), prenosi list “Independent”.

Posljednjih godina na kineskom nebu sve je veći broj NLO-a, odnosno povećan je broj njihovih opažanja – i od civila i od vojske, navodi list.

„Nepoznati objekti koji lete iznad Kine predstavljaju ozbiljne izazove za vazdušnu bezbjednost Kine“, ističe Čen Li iz kineske Akademije za ranu vazdušnu bezbjednost.

Riječ je o organizaciji u kojoj se vojno osoblje priprema za posao u vazdušnim snagama i za radarsko i elektronsko ratovanje kineske vojske.

Kako bi riješili problem NLO-a, Čen kaže da vojska prikuplja veliki broj podataka sa radarskih stanica, od pilota, policijskih stanica i opservatorija, koji se prosljeđuje u nacionalnu bazu podataka za analizu.

Tada vještačka inteligencija stupa na snagu i sve te podatke o mjestu i vremenu viđenja NLO-a analizira na način na koji ljudski mozak ne može.

Kineske strukture, za razliku od nekih drugih zemalja, nerado govore o fenomenu NLO-a.

Jedini put do sada Kina je zvanično potvrdila NLO 1998. kada su dva vojna aviona presrela objekt koji je izgledao kao „pečurka s kratkim nogama“ i koji je obasjavao svjetlost iz sredine.

Kada su mu se avioni približili, objekt je nestao velikom brzinom.

Američki kongres ovog mjeseca očekuje detaljan izvještaj Pentagona o fenomenu NLO-a.

Prva saznanja govore o tome da Pentagon ne negira mnogobrojne susrete sa tim fenomenom.

Ipak, prema tim izvorima, američka vojska ne tvrdi da NLO-i pripadaju vanzemljaskoj inteligenciji, ali je moguće da to učini, ako se nađu jasni dokazi.

Danas objavljeno

Jedini rudnik dijamanata na svijetu u kome ako ga pronađete vaš je!

Vanja A

Hyundai modna kolekcija

Vanja A

Princeza Charlene zabrinula fanove novom objavom: Izgleda tužno i bolesno

Vanja A

Ostavite komentar