Svijet Vijesti

Kina: Još pet uvezenih slučajeva zaraze, bez preminulih

,Novih smrtnih slučajeva od posledica kovida 19 nije bilo.

Vuhan, u kojem je krajem prošle godine izbila epidemija, i dalje je bez novozaraženih još od 14. maja, prenele su strane agencije.

U Kini je od početka epidemije korona virus potvrđen kod 83.022 ljudi, a od posledica bolesti izazvane njime umrlo je 4.634 pacijenata.

Na bolničkom lečenju zbog COVID-19 nalazi se 73 pacijenata, a u izolaciji i pod medicinskim nadzorom 373 osobe koje pokazuju simptome zaraze korona virusom ili asimptomatski pacijenti kod kojih je virus potvrđen.

U Vuhanu u toku prethodna 24 sata nisu zabeleženi novi slučajevi zaraze, čime se nastavlja trend bez novoobolelih još od 14. maja kada je otpočela ambiciozna kampanja masovnog testiranja građana. Kampanja, kojom je obuhvaćeno 9.9 miliona ljudi i koja je koštala 126 miliona dolara, sprovedena je nakon što su se pojavila nova žarišta zaraze u gradu koja su pokrenula strah od drugog talasa epidemije.

U ovom periodu potvrđeno je 300 asimpotmatskih slučajeva koje vlasti u Kini ne svrstavaju u zvaničan broj zaraženih korona virusom.

Kina je ove nedelje otvorila škole, a veliki deo ekonomije vraćen je u normalno stanje, iako su mere socijalnog distanciranja i druge zaštitne mere još uvek na snazi kako bi se sprečio drugi talas epidemije.

B92

Danas objavljeno

Konačni rezultati izbora u Srbiji: SNS-u 188 mandata, Dačiću i Palmi 32

M.

Prvi zvanični rezultati: Pobjeda HDZ-a

M.

Proroku osam mjeseci robije zbog ranjavanja sugrađanina

M.

Ostavite komentar