Kim Vajld, tiha patnja muškaraca osamdesetih - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Kim Vajld, tiha patnja muškaraca osamdesetih

Engleska pop pevačica nekada je okupirala pažnju svih muškaraca, ali čini se da je sada u potpunosti zaboravljena.

Kim Vajld (60), pevačica, di-džej i televizijska voditeljka, bila je neverovatno popularna osamdesetih godina. Njen prvi album doživeo je uspeh 1981. godine, a pesma “Kids in America” dospela je na drugo mesto svih plejlista u Engleskoj. Godine 1983. dobila je nagradu za najbolju britansku žensku solo umetnicu. Tokom osamdesetih i devedesetih godina dobila je više od 10 nagrada za najbolju pevačicu u Engleskoj, Nemačkoj, Švedskoj, Holandiji.

Foto: Profimedia

Kim Vajld je poznata i kao “nastarije dete rokenrola”, muzikom je počela da se bavi kada je imala samo 21 godinu. Ona drži rekord kao najcenjenija britanska solo izvođačica. I brojni drugi umetnici izvodili su obrade njenih pesama u različiti verzijama, od popa, roka, dens muzike, pa do metal verzija. Inspirisala je brojne umetnike i to uspeva i dan-danas.

Poslednji studijski album “Here Come the Aliens” objavila je 2018. godine, i to je ujedno bio njen 14. album u karijeri.

Najavljeno je njeno učešće na rok festivalu koji će se održati u junu. Organizovan je događaj u Lidsu i osmišljen je kao okupljanje zvezda iz osamdesetih godina. Pored Kim Vajld, učestvovaće i Sister Sledge, Tom Hedli, Heaven 17 i mnogi drugi.

Foto: Profimedia

Kim Vajld oduvek je fascinirala muškarce kako svojom lepotom, tako i reputacijom rok zvezde. Pevačica je u braku sa Halom Faulerom od 1996. godine i imaju dvoje dece, Rouz i Harija.

Procenjuje se da poseduje bogatstvo od oko 20 miliona evra. Mnogi je hvale zato što i dalje nije odustala od muzike, nastupanja i komponovanja, a kako je bila “disko zvezda” osamdesetih, taj duh i odnos prema muzici je zadržala i danas.

B92.

Danas objavljeno

Ale i Hilaria Baldvin podijelili prvu porodičnu fotografiju sa sedmero djece

Vanja A

Otkrivena 44 zlatnika iz 7. veka skrivena u zidu u strahu od muslimanskih osvajača

Zeljka

Spremačice se poslužile kolačima poslije žurke, završile u bolnici halucinirajući

Zeljka

Ostavite komentar