KiM: Uhapšena šefica NVO jer je tražila osvetu za Sulejmanija - BIGportal.ba
Region Vijesti

KiM: Uhapšena šefica NVO jer je tražila osvetu za Sulejmanija

Kosovska policija je saopštila da je šefica NVO “Kurani”, koja je aktivno delovala na Kosovu i iskazivala podršku šiitskoj sekti, uhapšena

Kako je navedeno u saoštenju policije, uhapšena je jer je na “Fejsbuku” osudila američko ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija u Bagdadu i tražila osvetu za to.

Igbale Huduti-Berišu je uhapsila Direkcija Policije Kosova za borbu protiv terorizma u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom Kosova.

Ta policijska direkcija je objavila da je pretresla prostorije osumnjičene koja je privedena na razgovor u policiju i po nalogu tužioca iz Specijalnog tužilaštva upućena u pritvor u trajanju od 48 sati, do odluke suda.

Igbale Huduti-Beriša je na “Fejsbuku” napisala da ljudi poput iranskog generala Sulejmanija “ne umiru”, već da su “mrtvi oni koji hodaju zemljom i nose kriminalnu krv.., sramoteći i sebe i svoju zločinačku naciju”.

“Bog daje strpljenje. Ubijanjem gospodara kuće pobijeni su svi njeni članovi, osveta je obavezna i nema ograničenja”, napisala je ona.

Međutim, kasnije je s “Fejsbuka” izbrisala taj svoj post.

B92

Danas objavljeno

Sutra isplata drugog dijela podrške penzionerima od 100 KM

M.

Ucjenjivali Banjalučanku tri godine: Tražili novac da ne objave njene kompromitujuće fotografije

M.

Luka Lovre osuđen na 5 godina robije

M.

Ostavite komentar