24. Maja 2020.

Kim sazvao hitan sastanak vojnih snaga, izdao sedam naređenja

Big Portal

Sastanak Odbora za vojna pitanja vladajuće Radničke partije je prvo pojavljivanje u javnosti severnokorejskog lidera otkako je 2. maja prisustvovao svečanom otvaranju fabrike za proizvodnju đubriva, nakon višenedeljni spekulacija u svetskim medijima o njegovom zdravlju.

Na fotografiji koju je danas agenciji prosledila vlada vidi se kako Kim govori na sastanku.

CNN navodi da fotografija nije datirana i da se njena autentičnost ne može potvrditi.

KCNA nije izvestila o detaljima sastanka, ali je navelada su preduzete “Ključne mere za značajno povećanje sposobnosti artiljerijskih jedinica Korejsne narodne armije”, kao i akcije kojima su strateške vojne snage stavljene u visok stepen pripravnosti”.

U izveštaju se navodi da je Kim na sastanku potpisao sedam naredbi.

Naredbe se, prema izveštaju, odnose na povećanje odgovornosti i uloge najvećih vojnih obrazovnih institucija, reorganizaciju i vojnog komandnog sistema i unapređenja oficira na komandnim pozicijama.

“Satanak je istorijska prekretnica od velikog zančaja za podizanje borbene gotovosti revolucionarnih oružanih snaga”, navela je KCNA.

Svetski mediji su tokom aprila spekulisali o Kimovom zdravlju, tvrdeći da se on nakon neuspele operacije nalazi u životnoj opasnosti ili da je mrtav.

Kim Džong Un pojavio se 2. maja u javnosti prvi put posle 20 dana pošto je prisustvovao ceremoniji otvaranja jedne fabrike severno od Pjongjanga, nakon čega se ponovo povukao iz javnosti.

b92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare