KiM, saslušan mladić iz Podgorice uhapšen na Gazimestanu - BIGportal.ba
Region Vijesti

KiM, saslušan mladić iz Podgorice uhapšen na Gazimestanu

Risto Jovanović iz Podgorice saslušan je u Osnovnom tužilaštvu u Prištini u svojstvu osumnjičenog za navodno krivično delo “izazivanje nacionalne i verske mržnje i netrepeljivosti”.

Ristu Jovanoviću je prethodno određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je da se crnogorsko ministarstvo spoljnih poslova uključilo preko crnogorske diplomatsko-konzularne mreže i da drži slučaj hapšenja Rista Jovanovića pod potpunom pažnjom, preneo je portal CDM.

“U ovom slučaju smo se opredijelili da pokušamo odgovorno da se odnosimo prema problemu državljanina Crne Gore na Kosovu, kroz rad našeg diplomatsko konzularnog predstavništva”, rekao je Đukanović u Bijelom Polju.

Đukanović je dodao i da “Crna Gora ima korektne odnose sa svim susjedima”.

Jovanovićev branilac Jovana Filipović prenela je RTS-u da je ročište povodom ovog slučaja zakazano za sutra u 10 časova u Osnovnom sudu u Prištini.

“S obzirom na to da do danas tužilac nije podneo zahtev za produženje pritvora, nadamo se da će mu sudija dozvoliti da se brani sa slobode”, navela je Filipovićeva.

Filipovićeva je danas obišla uhapšenog Jovanovića. Navela je da on ima nekoliko modrica na rukama, nastalih tokom hapšenja i da joj je kazao da se prema njemu u pritvoru ophode korektno.

Jovanovića je, prema rečima očevidaca, a to je dokumentovano i video-snimcima, uhapsila specijalna policija jer je pokušao da ukaže na bespotreban policijski pretres torbe monahinje koja je izlazila iz dvorišta memorijalnog kompleksa na Gazimestanu.

Vezano za isti slučaj, mediji navode da je suspendovan srpski policajac koji je pokušao da spreči hapšenje Jovanovića na Gazimestanu.

Danas objavljeno

Milan Novitović osumnjičen za zloupotrebu položaja: Uhapšen v.d. direktora Republičke uprave civilne zaštite

M.

Ruska raketa Sarmat stiže do Londona za 202 sekunde

M.

Njemački kancelar pozitivan na virus korona

M.

Ostavite komentar