5. Jula 2019.

Kim Kardashian dobila 2,7 miliona dolara zbog lažnih haljina

Big Portal

Kim Kardashian dobila je 2,7 miliona dolara od odštete od strane suda u Kaliforniji, nakon što je podnela žalbu protiv britanske modne marke Missguided.

Prema sudskim dokumentima, Kardashianka je tužila maloprodajnu kompaniju zbog neovlašćenog korišćenja njenog imena i ličnosti kako bi promovisali svoju internet stranicu i prodavali lažne haljine velikih brendova.

Missguided, čije se sedište nalazi u Mančesteru, je jedan od brojnih online trgovaca koji prodaju jeftine kopije. Poznat je po tome što promoviše odeću putem britanske emisije Love Island, a kompanija se nedavno našla na udaru zbog prodaje crnog bikina čija je cena bila samo 130 dinara, a za koji su modni kritičari rekli da je tipičan model koji se nosi jednom, a zatim odlazi na deponiju.

U navodima protiv Missguideda u sudu je rečeno da komapnije ’’ne samo da kopira odeću drugih dizajenra, već i sebično zloupotrebljava imena slavnih kao što je Kim u prodaji svojih proizvoda putem veb stranica’’.

Kompanija se branila rečima da ’’nisu kopirali, niti su nameravali da kopiraju odeću koju je nosila Kim Kardashian West’’. Ipak, sud je doneo presudu da rijaliti zvezdi plate 2,7 miliona odštete, plus 60.000 dolara za sudske troškove.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare