Kim Džong Un poželeo brz oporavak Donladu i Melaniji Tramp - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kim Džong Un poželeo brz oporavak Donladu i Melaniji Tramp

Severnokorejski predsednik Kim Džong Un poželeo je američkom predsedniku Donaldu Trampu i njegovoj supruzi Melaniji brz oporavak od kovida 19.

Kim se iskreno nada da će se Donald i Melanija Tramp oporaviti što je brže moguće i šalje im pozdrave, prenela je korejska novinska agencija KCNA.

Tramp je u petak saopštio da su on i njegova supruga pozitivni na korona virus. Lideri širom sveta su im poželeli brz oporavak.

Kim i Tramp su svojevremeno razmenili uvrede i pretnje potpunim uništenjem, nakon što je Severna Koreja 2017. godine sprovela niz testiranja oružja koji su imali za cilj sticanje sposobnosti za pokretanje nukleranog napada na SAD.

Međutim, severnokorejski i američki lider prestali su s takvom retorikom nakon što je Kim stupio u kontakt s Trampom 2018. godine, radi razgovora o budućnosti njihovog naprednog nuklearnog arsenala.

Nakon toga dvojica lidera sastala su se tri puta, ali su njihovi susreti malo napredovali otkako se njihov drugi sastanak u Vijetnamu završio bez postizanja dogovora posle spora oko sankcija koje je SAD uvela Severnoj Koreji.

B92

Danas objavljeno

Ajhorstova pozvala lidere u BiH da nađu rješenje za krizu

V.R.

Gužve na izlazu iz BiH

V.R.

Mačetom napao policajce, a zatim pucao na njih

M.

Ostavite komentar