Kim Džong-Un poslao pismo građevinarima? - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kim Džong-Un poslao pismo građevinarima?

Dok kruže glasine o lošem zdravstvenom stanju sjevernokorejskog lidera Kima Jong-una, državni mediji javljaju da je on poslao pismo građevinskim radnicima u odmaralištu Samjiyon.

Dok cijeli svijet prati dramu vezanu za Kimovo zdravlje koje je navodno ozbiljno nakon operacije, državne novine Rodong Sinmun pišu da je poslao pismo radnicima koji rade na modernizaciji grada Samjiyon, jednom od najambicioznijih razvojnih projekata u Sjevernoj Koreji.

Kim se navodno zahvalio radnicima koji rade na izgradnji “idealnog socijalističkog grada”. U ovom gradu se rodio Kimov otac Kim Jong-il koji je ranije vladao zemljom. Grad će doživjeti potpuni preobražaj, dobiće nove željezničke stanice, električnu i telekomunikacijsku infrastrukturu i stotine novih zgrada.

Samjiyon se nalazi u podnožju “svete planine” Paektu, a Kim je ovdje često dolazio.

Pismo sjevernokorejskog lidera radnicima, kao i njegova službena komunikacija sa stranim liderima, malo su utišali glasine o tome da je on zapravo na smrtnoj postelji. Kina i Južna Koreja, ali i američki predsjednik Donald Trump, smatraju da u špekulacijama nema istine.

Pojavili su se i izvještaji da je Kimov poznati voz viđen u odmaralištu u kojem se navodno oporavlja nakon “kardiovaskularne procedure”. Voz je stigao 21. aprila.

Međutim, CNN navodi da to ništa ne govori o Kimovom zdravstvenom stanju te da sjevernokorejski lider preferira putovati avionom, dok voz koristi kao formalni način putovanja.

(Klix)

Danas objavljeno

Ruždi skinut sa respiratora, može da govori

M.

Teroristički napad u Jerusalimu, ranjeno osam ljudi

M.

Danas komemorativna sjednica na Cetinju

M.

Ostavite komentar