28. Aprila 2022.

Kim Basinger konačno je priznala zašto je ostavila Aleca Baldwina nakon sedam godina braka

Big Portal

Prije nego su Angelina Jolie i Brad Pitt započeli ogorčenu sudsku bitku zbog skrbništva nad njihovom maloljetnom djecom, sličan „put iz pakla“ prošli su dobitnica Oscara Kim Basinger i Alec Baldwin. Bili su u toliko lošim odnosima da je holivudski glumac njihovu gotovo sedmogodišnju borbu za skrbništvo za nad danas odraslom kćerkom Ireland, usporedio s ratom u Indokini.

Ukratko, ona mu je branila pristup zajedničkom djetetu jer je bio vrlo autoritativan otac, protiv čega se borio na sudu. O tome je 2008. napisao knjigu “A Promise to Ourselves: A Journey Through Fatherhood and Divorce”.

Ona, pak, rijetko priča o razvodu: zaključila je kako je više nego dovoljno da o tome progovara njezin bivši. Pa ipak, neke detalje o jednom od najružnijih holivudskih sudskih trakavica koja je završila 2008., otkrila je u angažiranom, ženskom podcastu “Red Table Talku” koji vode mama i kćer Jada Pinkett Smith, Willow Smith te Jadina majka, Adrienne Banfield-Norris, prenosi People.

Različit pogled na odgoj

– Imali smo teško razdoblje. Mislim da Alec tada nije bio emocionalno ili mentalno sposoban za racionalni razgovor. Alec reagira na sasvim drugačiji način u svom privatnom životu od javnog, rekla je dodajući da se tokom razvoda, a čini se i nakon njega, nisu viđali oči u oči. Zašto? Navodno je bio verbalno agresivan. To je bio glavni razlog zbog kojeg ga je 2000. ostavila poslije sedam godina braka. Sud ih je razveo dvije godine kasnije, ali se borba za zajedničko skrbništvo nad Ireland nastavila još šest godina.

– Razvod je težak za dijete. Odgajala sam kćer nekonvencionalno. Samo sam htjela da odrasta slobodna. Ako je Ireland željela da je posjete prijatelji i da šaraju po zidovima njene sobe olovkom, to mi je bilo u redu. Željela sam da njezino djetinjstvo bude puno ljubavi i prijatelja, ispričala je dajući na znanje da njen bivši nije tako gledao na odgoj, otkrio je celebrity portal nickiswift.com.

Danas je 26-godišnja Ireland uspješna manekenka, u međuvremenu je izgladila zahlađeni odnos s ocem, no zbog ružnog razlaza svojih roditelja i danas se bori s tjeskobom.

Nažalost, nije jedina: s anksioznošću se borio i njen otac. Majka i kćer pojasnile su u podcastu da je problem s Alecom bio u tome što on o svojoj tjeskobi nije htio pričati, a to je pogoršavalo njegovo stanje i guralo ga sve dublje u jad.

– Odrastao je u tradicionalnoj irskoj porodici u kojoj se dijeljenje osjećaja s drugima smatralo slabošću. Zato je sve potiskivao. Kad osjećaje više nije mogao gurati pod tepih, pukao bi, ispričala je glumica. Kako je to konkretno izgledalo, vidjelo se okom njihove borbe za zajedničko skrbništvo nad Ireland.

Zgroženi sudac

Naime, kad mu se tada 11-godišnja Ireland nije htjela odazvati na telefon, bijesni Baldwin ostavio je djetetu poruku na telefonskoj sekretarici nazivajući je “nepromišljenom malom prasicom”. Izvrijeđao i Kim Basinger. Ona je, pak, snimku pustila na sudu: zgroženi sudac privremeno mu je uskratio pristup kćeri. Danas se, na sreću, štošta promijenilo. Vrijeme je zaliječilo stare rane, a holivudski glumac s drugom suprugom, Hilarijom Baldwin, očekuje sedmo dijete.

Njegova bivša sreću je 2014. pronašla s holivudskim frizerom Mitchom Stoneom: upoznali su se i zaljubili nakon što joj je uredio kosu. Povučeno žive zajedno, a Ireland ima samo riječi hvale o “očuhu”. Kako njen otac ima i previše posla s djecom iz drugog braka, ne pokazuje otvoreno da je ljubomoran. Svatko je na kraju, u priči o traumatičnom razvodu, dobio što je htio.

Izvor: gloria.hr

(S.P.)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare