4. Novembra 2022.

Kijanu Rivs je sada postao strip junak – besmrtni ratnik

Big Portal

Zajedno sa poznatim strip autorima Metom Kajndom i Ronom Garnijem, čuveni glumac Kijanu Rivs stvorio je junaka B – besmrtnog ratnika koji se bori kroz vekove.

Da li zbog aure super popularnog i obožavanog glumca, ili zbog uzbudljive radnje, strip BRZRKR, koji je dobio ime po ratniku iz nordijske mitologije, postao je najprodavaniji originalni strip serijal u poslednjih 25 godina.

Oni koji poznaju Kijanu Rivsa, kolekcionara i zaljubljenika u strip, kažu da je bilo samo pitanje trenutka kada će napravti ovako nešto.

„Kreiranje i pisanje stripa BRZRKR je bilo neverovatno uzbudljivo iskustvo. Obožavam stripove još od detinjstva i oni su imali snažan umetnički uticaj na moju karijeru. Kreirali smo 12 nastavaka strip serijala o besmrtnom čoveku, sa ukletom moći koja ga gura u nasilje, dok on traga za smislom u haosu koji ga okružuje“, kaže holivudska zvezda.

Prva zemlja van Amerike koja je otkupila prava na ovaj serijal je Srbija i prvi broj stripa BZRRKR u izdanju izdavačke kuće „Sitem komiks“ predstavljen je na Sajmu knjiga.

„Priča s dešava u 21. veku, znači u sadašnjosti, ali ima te flešbekove kroz koje mi u nekim malim fragmentima saznajemo ko je u stvari taj B. Shvatamo da je on besmrtan, da radi za neku američku agenciju ono što drugi ne mogu – ubija po svetu u nekakvim čudnim akcijama. Međutim, njemu je svega dosta i želi da iz toga izađe, ali pri tom ne zna ko je. Ide na neke seanse na kojima malo, pomalo saznaje ko je, a samim tim i mi čitaoci. Priča je veoma nasilna, ali verujem da će na kraju, pošto se već vidi ta neka nit koja ide, da će imati na kraju jednu jaku poruku“, navodi Igor Marković, urednik u izdavačkoj kući „Sistem komiks“.

Netfliks najavljuje animiranu seriju rađenu po ovom stripu, kao i igrani film. U glavnoj ulozi će naravno biti Kijanu Rivs, a u toku su pregovori da glumac bude i reditelj ovog ostvarenja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare