Sastojci:
- 1/2 kg srednjih gotovih kora
- 200 g špinata
- 1/2 praziluka
- 50 g riže
- 1 kašika ajvara
- mljeveni biber
- so
- maslinovo ulje
Priprema:Sve kore staviti na sto, isjeći krajeve i kore zaobliti. Isjeckati praziluk i propržiti ga, pa u njega ubaciti opran i usitnjen špinat. Dobro izdinstati.
Rižu obariti i ubacit u špinat. Dodati so, biber i ajvar.
Sve dobro izmješati.
Odvojiti 4 kore i svaku pouljiti i stavljajti jednu preko druge. Kore treba preseći na pola četvrtine i osmine da se dobiju trouglovi. U svaki trougao treba staviti kašiku fila, saviti je u kiflu i slagati u podmazan pleh…
Peći na 200 stepeni C oko 25 min. Fina hrskava kifla biće pogodna za doručak, užinu ili za večeru, piše superzena.b92.net.