11. Aprila 2022.

Kifle sa džemom koje vraćaju u detinjstvo

Big Portal

Sastojci:

  • 100 ml vode
  • 300 ml mleka
  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 jaja + žumance
  • malo soli
  • 30 ml ulja
  • korica limuna
  • 800 g brašna
  • džem po želji

Priprema:

  • Izmrvite kvasac, pa dodajte mlaku vodu i šećer. Kad kvasac nadođe, dodajte jaja, mlako mleko, ulje, koricu limuna, brašno, so i zamesiti lepo glatko testo.
  • Pokriti da odmara 30 minuta. Istresti na sto, pa seći 100 g za veće i 50 g za manje kifle.
  • Svaki komad obraditi rukom i pokriti folijom i krpom da odmori 10 minuta.
  • Oklagijom razviti po dužuni i širini i premazati ga džemom.
  • Ređati u podmazan pleh. Pokriti da naraste oko 15 minuta pa premazati žumancetom.
  • Peći na 210 stepeni oko 30 minuta, pa pokriti krpom da sačuvaju mekoću.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare