"Kids, gou tu skul" - BIGportal.ba
Ex Yu

“Kids, gou tu skul”

Vest da je Goran Daničić iznenada preminuo u 58. godini zatekla je domaću javnost. Oni koji su bar jednom videli kako glumi čak i u ovako tužnoj situaciji mogu da pronađu paralelu sa njegovim likom i delom.

Kao što je ovaj Užičanin iznenada otišao i rastužio nas, tako je znao i da nas iznenada razgali.

Kada ga prvi put ugledate u sceni, lako biste mogli da se prevarite i pomislite da je u pitanju neki statista, rmpalija koji je tu samo da popuni prostor.

Ali kad se pokrene ili kaže nešto (retko više od desetak rečenica po filmu), to se decenijama prepričava i često ostaje u sećanju mnogo bolje urezano nego replike glavnih likova.

Jedna od legendarnih njegovih replika jeste upravo iz filma “Kad porastem biću Kengur”, gde tumači vlasnika kladionice koji je naizgled opasan i grub, ali je zapravo mekog srca.

Prosto i jednostavno “Kids, gou tu skul” postalo je instant-klasik i ušlo u svakodnevni govor, a kada se to desi, ne treba veći pokazatelj nečije harizme i talenta.

“Delirijum tremens”, “Ivkova slava”, “Kad porastem biću Kengur”, “Nebeska udica”, “Mi nismo anđeli”, “Pad u raj”, “Sabirni centar”… Pa onda “Crni Gruja”, “Lisice”, “Otvorena vrata”, “Srećni ljudi”… Pomislite na bilo koji domaći film ili seriju u poslednjih 30 godina – pomislićete na Daničića.

Što se pozorišta tiče, bolje i da ne počinjemo nabrajanje uloga. Dovoljno je reći da je član JDP-a od 1993. godine.

A za one koji ne znaju – Daničić je diplomirao glumu na FDU u Beogradu 1990. godine kao student generacije.

Danas objavljeno

Kćerka Jelene Karleuše donijela neočekivanu odluku, pjevačica nemoćna da bilo šta promijeni

Vanja A

Srpska glumica otkrila da je bila žrtva vršnjačkog nasilja

Vanja A

Glumila sam muškaraču da me ne bi ljepota skupo koštala!

Vanja A

Ostavite komentar