27. Septembra 2022.

Kič tekst i piskav glas: Najzaraznija pjesma ikad nastala je prije 25 godina

Big Portal

Preko milijardu pregleda na Jutjubu govori da je još uvek itekako popularna što potvrđuje i novi film “Barbie” Grete Gervig.

Upravo je taj film doveo do toga da pesma ponovo uđe u fokus, a fanovi su se pitali da li će ona biti deo saundtreka. Odgovor je da neće što i ne čudi jer je Mattel tužio grupu Aqua u 90-ima, i izgubio.

Članovi benda oglasili su se povodom korišćenja njihove pesme u predstojećem naslovu sa Rajanom Goslingom i margo Robi.

Lene Nistrom smatra da bi korištenje pesme “Barbie Girl” u filmu bilo previše nemaštovito, a Soren Rasted smatra celu tu situaciju zabavnom.

“Trebalo bi da kažemo da smo to odbili. Rajan Gosling nije dovoljno dobar”, rekao je za Variety.

No uprkos tome, raduju se filmu.

“Potpuno razumem zašto je nisu upotrebili”, nastavio je Nistrom: “Ali to će nam privući mnogo pažnje, bez obzira na sve.”

“Bilo je puno naslova o plastičnim operacijama u to vreme, što je uticalo na nas”

Što se tiče visokog tona u pesmi, članovi benda rekli su da se “u to vreme nije koristio autotjun pa je naprosto trebalo pogoditi taj ton”. Kritičari su kroz godine pridavali razna značenja stihovima, ali Aqua je samo želela da napravi zaraznu pesmu.

“Bilo je puno naslova o plastičnim operacijama u to vreme, što je uticalo na nas, ali zapravo smo samo hteli da napravimo zabavnu pesmu. Nismo toliko razmišljali o tome. Zarazan deo pesme je odlično funkcionisao”, rekli su članovi benda.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare