Kia želi da postane vodeći brend električnih vozila - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Kia želi da postane vodeći brend električnih vozila

Korejski proizvođač će do 2027. godine predstaviti 7 novih isključivo električnih vozila u različitim automobilskim segmentima.

Kia je od 2011. godine, kada je predstavila prvo električno vozilo, Ray EV, širom sveta ukupno prodala više od 100.000 automobila na struju, podsećaju u toj kompaniji.

Od tada je korejski proizvođač na globalnim tržištima predstavio različite električne modele, a sa preusmerenjem fokusa poslovanja na elektrifikaciju, Kia teži ka tome da prodaja električnih vozila do 2029. predstavlja 25 odsto ukupne prodaje.

U skladu sa strategijom Plan S, koja je započeta početkom ove godine, brend do 2025. godine namerava da proširi svoju gamu električnih vozila na 11 modela. U tom periodu je cilj kompanije da dostigne 20-procentni tržišni udeo električnih vozila u ukupnoj prodaji brenda na tržištima kao što su Južna Koreja, Evropa i Severna Amerika.

Osim toga, do 2027. će na različitim tržištima lansirati 7 novih, isključivo električnih modela, kažu u korejskoj kompaniji.

Prvi isključivo električni model, kodnog imena CV, koji stiže sredinom 2021, donosi i novi dizajnerski pravac marke Kia.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Mercedes prvi u Njemačkoj smije i bez vozača

Vanja A

Ništa od VN Kine i u 2023. godini

Vanja A

Ferrari pali na guranje (VIDEO)

Vanja A

Ostavite komentar