KIA počela prodaju modela Sportage Black Edition - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

KIA počela prodaju modela Sportage Black Edition

Proizvodnja automobila KIA Sportage u izvedbi Black Design nedavno je počela u Kijinoj evropskoj fabrici u slovačkoj Žilini, a prodaja je već krenula.

Emilio Erera, izvršni direktor u KIA Motors Europe, rekao je: “To je prvi Black Design model u Evropi koji će vizuelnim uljepšanjima dodatno povećati privlačnost Sportagea i ponuditi još jednu opciju personalizacije. Sportage je jedan od naših najprodavanijih modela u Evropi i predstavlja najveće vrijednosti brenda KIA – odličan dizajn, inovativne tehnologije i vrhunski kvalitet.”

Nova ograničena serija opreme dodaje atraktivne sjajne crne dodatke eksterijera, uključujući novu masku, ukrasne okvire i krovne nosače.

Sportage Black Design zadržao je elegantan dizajn uobičajenog Sportagea, dok je unapređen ekskluzivnim dodacima crne sjajne boje koji autu daju dinamičan novi izgled. To su između ostalog drugačija motorna maska i otvori za protok vazduha, prednja i zadnja ukrasna zaštita podvozja, novi farovi, prednja svetla za maglu, kao i krovni nosači crne sjajne boje. Pored toga ova varijanta ima i crne sjajne bočne pragove.

Sportage Black Design je naprijed i pozadi dobio i novi zatamnjeni logotip KIA, dok je srebrni natpis ‘Sportage’ – takođe zamijenjen crnim sjajnim slovima – sada rastegnut preko centralnog dijela prtljažnih vrata. 17-inčni aluminijumski naplaci su takođe crni, sa zatamnjenim logom KIA u središtu naplataka i sa ručicama vrata u boji karoserije umjesto dosadašnjih hromiranih.

Na raspolaganju sedam boja karoserije

Ograničena serija modela kupcima će nuditi 7 boja karoserije skladnih sa tamnijim dodacima čime dočaravaju agresivniji izgled. To su crna (Pearl Black), dve bele (Deluxe White, Casa White), dve srebrne (Lunar Silver, Penta Metal), crvena (Infra Red) i plava (Blue Flame). U kabini je Sportage Black Design dobio premium tekstilne presvlake i kožom presvučeni upravljački obruč, ručicu mjenjača i naslone za ruke u vratima. Na nekim tržištima u ponudi će biti i presvlake od prave ili vještačke kože.

Bogata standardna oprema za još više udobnosti i bezbjednosti

Sportage Black Design kupcima nudi visok stepen opremljenosti. Po pitanju udobnosti i bezbjednosti standardno nudi električno podešavanje vozačevog sedišta u lumbalnom dijelu, električno pomjeranje bočnih ogledala sa LED osvjetljenjem tastera, automatsko djelovanje brisača i automatsko zatamnjivanje retrovizora u kabini, dvozonski automatski klima uređaj i prednje i zadnje parking senzore.

Info/zabavni sistem sa 8-inčnim ekranom osjetljivim na dodir takođe u standardnoj opremi nudi Kijin najnoviji telematski sistem UVO Connect ‘faze II’ i platforme Apple CarPlay i Android Auto. Sistem omogućava različite funkcije ‘povezanog vozila’ za još više udobnosti prikazujući informacije kao što su npr. cijene goriva i lokacije obližnjih pumpi, lokacije i raspoloživost parking mjesta u realnom vremenu i saobraćajne informacije uživo.

Kijini najnoviji sistemi asistencije raspoloživi u modelu Sportage Black Design su npr. sistem za održavanje vozila na voznoj traci (LKAS), automatsko zasjenjivanje farova (HBA), inteligentno upozoravanje na ograničenja brzine (ISLW) i sistem za upozoravanje vozača na dekoncentrisanost (DAW).

U ponudi je pet motora, između ostalog i dizel laki hibrid ‘EcoDynamics+’

Sportage Black Design kupcima pruža mogućnost izbora čak pet motora. 1,6-litarski T-GDi turbo benzinski motor proizvodi 177 KS, a njegov najveći obrtni moment iznosi 265 Nm, dok npr. atmosferski 1.6 GDI benzinski motor sa 132 konjske snage ima najveći obrtni moment od 161 Nm. Sportage takođe nudi tri varijante 1,6-litarskog dizel motora Smartstream. Prva je klasična dizel varijanta sa 115 KS i obrtnim momentom od 280 Nm, a druga ima najveću snagu 136 KS i obrtni moment od 320 Nm. Treća opcija je Kijin novi EcoDynamics+ 1.6 CRDi 48-voltni motor sa lakim hibridom koji ima identičnu snagu i obrtni moment kao i druga varijanta (136 KS,320 Nm), uz niže emisije.

U zavisnosti od motora Sportage Black Design može imati prednji ili 4×4 pogon te šestostepeni ručni ili sedmostepeni automatski mjenjač sa dvostrukim kvačilom.

(B92)

Danas objavljeno

Pogled u električnu budućnost Lexusa: LF-Z Electrified

Zeljka

U planu i manji električni Nissan SUV

Zeljka

Na prodaju legendarna Subaru Impreza 22B

Zeljka

Ostavite komentar