Kia EV6 impresivna na testu „severnog jelena“ - BIGportal.ba
Auto-moto Test

Kia EV6 impresivna na testu „severnog jelena“

Tipovi vozila koji su nekada bili zloglasni zbog prevrtanja i vožnje na dva točka, sada „jelene na putu“ izbegavaju mnogo efiksnije.

Naravno, dešava se da kamioneti i SUV/krosoveri dožive „kikseve“ ali u mnogo manjoj meri nego ranije.

Štaviše, modernim krosoverima se upravlja iznenađujuće dobro u okviru ovog zahtevnog manevra. Poslednji koji je impresionirao je Kijin električni krosover, EV6.

Korejski model se našao na ispitu u organizaciji španske publikacije km77.com, dostigavši ulaznu brzinu koja je u domenu visokoperformantne mašinerije. Koliko je to zapravo brzo? Pa, 78 km/h zvuči veoma dobro, a ko misli da se ne radi o nekom posebnom rezultatu, navešćemo kako su prošla neka „zvučna“ imena: Porsche Taycan Cross Turismo 77 km/h, Volkswagen ID.4 73 km/h. Možda još više iznenađuje što je EV6 nadmašio i Mercedes-AMG A45 S (75 km/h) i BMW M235i (68 km/h). Naravno, pneumatici su važan faktor, ali to ne umanjuje Kijin sjajan rezultat.

Sve u svemu, električna Kia je impresionirala test vozače, koji su naglasili da su reakcije bezbedne i predvidive. Upravljanje EV6 je opisano kao precizno, što vozaču pruža više sigurnosti prilikom naglih manevara, kao što je to slučaj s testom „severnog jelena“.

Vrele Gume

Izvor: km77.com via YouTube

Danas objavljeno

Renault, Nissan i Mitsubishi utrostručuju investicije u električne automobile

Vanja A

Priča o prvom električnom automobilu koji se pravio u Grčkoj

Vanja A

Greška u navigaciji poslala vozilo direktno pred voz

Vanja A

Ostavite komentar