KIA donirala Slovačkoj više od 375.000 evra - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

KIA donirala Slovačkoj više od 375.000 evra

Donacija slovačkoj vladi namenjena je zaustavljanju širenja koronavirusa i lečenju pacijenata uz medicinsku opremu.

Kia Motors Slovakia, jedan od najvećih poslodavaca u slovačkoj regiji Žilina je tamošnjoj vladi donirao 200.000 evra za kupovinu respiratora.
Donacija je bila obavljena na svečanosti, gde je Kjong Jae Li, predsednik Kia Motors Slovakia, predao ček u vrednosti 200.000 evra Ričardu Sulíku, zameniku premijera i ministru privrede Slovačke.

Donacija je namenjena kupovini medicinskih uređaja koji su potrebni zaraženim koronavirusom, kao i za nabavku zaštitne opreme za zdravstveno osoblje i starije stanovnike žilinske regije. Pored gore navedenog je slovačka fondacija kupila i mobilnu anesteziološku opremu i respiratore u vrednosti 140.000 evra za univerzitetsku bolnicu u gradu Martin.
Ove sedmice će bolnica u Žilini početi sa distribucijom 10.500 maski za 3.500 pacijenata i zaposlenih u 26 jedinica u regiji. Kijina fondacija je više od 35.000 evra donirala slovačkom Crvenom krstu i drugim lokalnim udruženjima za nabavku medicinskih šatora, zaštitnih maski i ostale lične zaštitne opreme.
Kia Motors Slovakia će i dalje sarađivati sa tamošnjom vladom i lokalnim vlastima kako bi podržala mere za sprečavanje širenja COVID-19.

Danas objavljeno

Ko je krivac za proklizavanje, automobil, vozač ili gume?

D

Istraživanje: Kako se sigurno voziti u autu u doba korone?

D

Koliko smiju biti stare gume kada ih se kupuje kao nove?

D

Ostavite komentar