"KFOR nije na graničnim prelazima, tu su carinici i policija" - BIGportal.ba
Region Vijesti

“KFOR nije na graničnim prelazima, tu su carinici i policija”

Poslanik Samoopredeljenja i zamenik predsednika Odbora za bezbednost Enver Dugoli je rekao da je izdato preko 17.000 nalepnica za pokrivanje državnih simbola.

“Svi građani koji poseduju automobile sa registarskim tablicama koje izdaje Srbija moraju imati nalepnice, u suprotnom će biti kažnjeni. Do sada je izdato 17.000 nalepnica”, rekao je Dugoli u “Info magazinu” na Kjan Kosova.

Dalje, rekao je da “Kosovo nije postao akcionar sa Srbijom na severu zemlje, već se po prvi put ponaša kao suverena država”.

“Dakle, ono što Srbija traži od vozača koji imaju kosovske tablice, tražimo mi od onih sa srpskim tablicama”, kaže Dugoli.

Kada je reč o Kurtijevoj izjavi da “mi na severu želimo da preuzmemo kontrolu nad tačkama 1 i 31, ali ne sa tamošnjim Kforom”, Dugoli je rekao da to nije ista situacija, jer Kfor više nije na graničnim prelazima na Jarinju i Brnjaku.

“Kfor nije na graničnim prelazima, tu su kosovska policija i carinici. Kfor je prisutan u Prištini i Uroševcu, mi nismo protiv Kfora. Na graničnom prelazu su kosovska policija i carinici”, rekao je Dugoli.

Danas objavljeno

Kina oštro demantovala: “Apsolutna laž”

M.

Korona posustaje: “Vraćamo se normalnim životima”

M.

Vučić: Svi zajedno sačuvaćemo mir, nikome nije do rata

M.

Ostavite komentar