KFOR: Izvinjenje osoblju i djeci vrtića u Leposaviću - BIGportal.ba
Region Vijesti

KFOR: Izvinjenje osoblju i djeci vrtića u Leposaviću

Komanda KFOR-a izvinila se zbog današnjeg incidenta u Leposaviću kada je njihovo vozilo ušlo u dvorite vrtića, navodeći da se to dogodilo jer su promašili put.

Iz Komande su u saopštenju pojasnili da je do manjeg incidenta došlo zbog greške vozača koji je slučajno promašio put i ušao u dvorite vrtića u Leposaviću.

Oni su naveli kako su slučajno skrenuli u pogrešnu ulicu koja je postala ćorsokak.

  • Pošto se put naglo završio, tražili su da uđu na parking obližnjeg vrtića da se okrenu i vrate putem kojim su došli, ali zbog jezičke barijere, nerazumijevanja jezika, patrola nije mogla da saopšti svoje “nevine namjere” tražeći da im obezbjeđenje otvori kapiju – navode iz Komande KFOR-a.

Oni navode i da je vojnik KFOR-a u panciru i sa oružjem u rukama izašao iz auta i otvorio kapiju, što je kod djece i osoblja u vrtiću izazvalo uznemirenost.

  • Izvinjavamo se zbog eventualnih nesporazuma i izvinjavamo se ako smo ometali rad vrtića i želimo da uvjerimo sve da će KFOR uvijek djelovati radi garantovanja bezbjednog okruženja za sve građane – ističu iz Komande KFOR -a i dodaju da je slučajni ulazak patrole trajao desetak minuta.

Direktor objekta “Naša radost” Zorica ?ovanović rekla je da je u momentu kada su vojnici KFOR-a oko 12.30 časova sa oružjem u rukama ušli u dvorište obdaništa u Leposaviću i krenuli ka ulaznim vratima, oko 300 mališana svih uzrasta bilo u zgradi.

Ona je navela da su dva vojnika KFOR-a izašla iz džipa i da su radnici obezbjeđenja vrtića probali da razgovaraju sa njima, ali da vojnici to nisu željeli već su insistirali da im se otvore vrata glavnog ulaza.

  • Pošto mi to ne radimo, jer je to nedopustivo zarad bezbjednosti naše djece, pogotovo ne ljudima koji su naoružani i koji ne žele nikakvu komunikaciju sa nama. Mi to nismo uradili, a oni su se zadržali u krugu naše ustanove duže od deset minuta. Zatim su se vratili istim putem odakle su došli i izašli iz našeg kruga – rekla je ?ovanović za portal “Kosovo onlajn”.

Danas objavljeno

Zbog snijega i vjetra otežan saobraćaj: Vozila zaglavljena na putu prema Jahorini

M.

Kancelarija za KiM pomaže napadnutom Bobanu Đuziću

M.

“Vašington se neće izvući kao što je bilo sa Jugoslavijom”

M.

Ostavite komentar