KFOR i dalje o akciji ROSU, još jedan odgovor - BIGportal.ba
Region Vijesti

KFOR i dalje o akciji ROSU, još jedan odgovor

“Kosovska policija je odgovorna za svoje akcije, kada je reč o sprovođenju zakona, a ja sam tokom intervjua za TV Prvu rekao da je svako bio informisan”.IZVOR: B92, BETA PONEDELJAK, 3.06.2019. | 12:20 To je za “Danas” rekao Vinćenco Graso, portparol KFOR, i dodao da to znači da je ta informacija bila…

“Kosovska policija je odgovorna za svoje akcije, kada je reč o sprovođenju zakona, a ja sam tokom intervjua za TV Prvu rekao da je svako bio informisan”.IZVOR: B92, BETA PONEDELJAK, 3.06.2019. | 12:20

To je za “Danas” rekao Vinćenco Graso, portparol KFOR, i dodao da to znači da je ta informacija bila ranije obelodanjena ali ne od KFOR-a.

On je dodao i da KFOR u ime drugih ne može da daje informacije i precizira da nije bilo nikakvog razloga da se reaguje na policijsku akciju, sprovedenu u cilju smanjenja stope kriminala, što svima ide u korist.

“Ova operacija je sprovedena u različitim opštinama na Kosovu, ne samo na severu, njen rezultat je hapšenje pojedinih policajaca i civila različite nacionalnosti, i stoga nije bilo nikakve međuetničke konfrontacije”, kaže Graso.

On precizira da je KFOR nadgledao akcijui i da je, kao treći u nizu nadležnih za bezbednost – kosovska policija, UNMIK, pa KFOR, procenio da njegova intervencija nije potrebna.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije da je portparol KFOR-a Vinćenco Graso najnovijom izjavom potvrdio da KFOR nije obavestio Beograd o tome šta se sprema i događa.

Graso je tada rekao da je o akciji hapšenja na severu KiM bio obavešten svako ko čita novine.

b92

Danas objavljeno

Smanjen stepen upozorenja od cunamija na Novom Zelandu

M.

Godina od prvog slučaja virusa korona u Srpskoj

M.

U subotu sahrana episkopa Atanasija; Dvodnevna žalost u Hercegovini

M.

Ostavite komentar