18. Januara 2021.

Kevin Kostner slavi 66. rođendan, bio je ribolovac, išao na test očinstva, a ovo nikad nije uradio

Big Portal

Kevin Majkl Kostner (Michael Costner) američki je filmski glumac i reditelj koji često producira svoje filmove. Jedan je od rijetkih glumaca koji nikada nisu snimili ni jedan nastavak svojih najuspješnijih filmova ili uloga koje su ostvarili, a danas slavi 66. rođendan.

Kevin je djetinjstvo proveo u stalnoj selidbi jer je to zahtijevao posao njegovog oca. Svoj talent i svestranost pokazao je već kao dječak dok je pjevao u crkvenom horu, pisao poeziju, a pohađao je i satove kreativnog pisanja. U srednjoj školi nizao je uspjehe te je između ostalog igrao nogomet i košarku.

  • Kostner: Godine 1979. diplomirao je poslovni menadžmentFOTO: AGENCIJE

Godine 1979. diplomirao je poslovni menadžment, a još je tokom studija počeo pokazivati interes za glumu. Najprije je pohađao satove glume, a kasnije je kratko radio za jednu kalifornijsku marketinšku firmu. Jednom se prilikom slučajno susreo s glumcem Ričardom Bartonom (Richard Burton), koji mu je savjetovao da krene putem kojim stvarno želi i ako je to gluma, da jednostavno postane glumac.

U to se vrijeme Kostner oženio glumicom Sindi Silvom (Cindy, 63), Amerikankom portugalskog podrijetla. Uskoro je dao otkaz te sa suprugom otišao u Holivud gdje je radio na ribarskim brodovima, kao vozač kamiona i na turističkim vožnjama čije su teme bili domovi slavnih. Uza sve to, obilazio je i audicije.

Godine 1983. pojavio se u jednoj reklami te je dobio ulogu u hitu “Velika jeza”. Snimio je nekoliko scena, a u filmu se pojavljuje samo u uvodnoj sceni. Kostner je bio prijatelj reditelja filma Lorensa Karsdana (Lawrence, 71) koji mu je kasnije obećao ulogu u jednom od njegovih budućih projekata. Tako je Kostner dobio jednu od glavnih uloga u vesternu “Silverado” iz 1985.

  • Kostner i Hjuston u filmu “Tjelohranitelj”FOTO: AGENCIJE

Dvije godine kasnije Kostner je dobio pravu priliku s filmovima “Bez izlaza” i “Nedodirljivi”. Bejzbolska iskustva iz srednje škole pomogla su mu u dva baseball filma: “Bull Durham” i “Polje snova”. Oba filma su postigla značajan uspjeh u blagajnama kina, pa se Kostner mogao posvetiti režiranju.

Vestern bajka “Ples s vukovima” nominiran je sa 12 Oskara, a osvojio ih je sedam. Potom je snimio drugu kostimiranu epsku bajku, “Robin Hood: Princ lopova” koji je također zabilježio značajan uspjeh u blagajnama kina.

Sljedeći film “Tjelohranitelj” s pjevačicomVitni Hjuston (Whitney Houston) također mu je prošao izuzetno dobro gledajući novčani dobitak. Međutim, filmovi “Savršeni svijet”, “Vodeni svijet”, i “Poštar” bili su razočarenje. Također, 1997. propustio je ulogu predsjednika SAD-a u “Air Force One” koju su napisali baš za njega.

Kostner je učestvovao i u nastanku scenarija, ali je morao odustati od uloge zbog kašnjenja filma “Poštar”. Nazvao je glumca Harisona Forda (Harrison, 77) i ponudio mu ulogu. On je prihvatio, a kasnije je često komentarisao kako mu je zbog te prilike neizmjerno zahvalan.

Što se tiče njegovog privatnog života, rastao se od svoje prve ljubavi, Sindi, s kojom ima troje djece, a roditelj je jednog vanbračnog djeteta za koje mu je utvrđeno očinstvo krvnom analizom i čija je majka Bridžit Runi (Bridget Rooney).

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare