Kevin iz "Sam u kući" je u stvari zlikovac? Fanovi na mrežama podijelili čudnu teoriju - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Kevin iz “Sam u kući” je u stvari zlikovac? Fanovi na mrežama podijelili čudnu teoriju

Dečak školskog uzrasta je slučajno ostavljen kod kuće nakon što je njegova porodica odletela da provede Božić u Parizu, ostavljajući ga kao idealnu žrtvu za provalnike Harija i Marva. Ali kriminalci su izabrali pogrešnu kuću za metu.

Nakon što je saznao za njihov plan da provale, Kevin je sa velikim zadovoljstvom postavio desetine zamki koje izazivaju bol kako bi ih uhvatio na delu. Nasmejao se dok je ozbiljno opekao Marvovu ruku zagrevajući kvaku i nasmejao se dok ga je zamalo nokautirao bacivši mu peglu na glavu.

Čini se da je Kevin takođe veoma oduševljen postavljanjem zamke da bi Harijevo glavu spalio brenerom i oduševljen je kada ga pogodi pištoljem u međunožje.

Fanovi filma, međutim, misle da je njegovo sadističko ponašanje previše slično ponašanju drugog filmskog lika – i to izuzetno zlokobnog. Takođe bled, svetlih i plavih očiju, Džigso iz horor franšize “Slagalica strave” takođe uživa u mučenju svojih žrtava. Kao rezultat toga, neki fanovi filma “Sam u kući” imaju teoriju da je Kevin odrastao i postao Džigso, koji se u mračnim filmovima zove Džon Kramer.

Zanimljiva teorija

Sličnosti tu ne prestaju. Džigso komunicira sa svojim žrtvama preko ekrana u sobi u kojoj su zarobljene. Kevin takođe komunicira koristeći elektronski uređaj – u njegovom slučaju, Talkboi. On koristi malu mašinu da snimi gangstere u filmu pre nego što ga pusti kao ‘upozorenje’ Hariju i Marvu.

U “Slagalica strave”, Džigso planira da nekoga živog spali. Obožavaoci su uvereni da ova bolesna ideja potiče od Kevinovog straha od peći u njegovom podrumu, za koju zamišlja da će oživeti. Neki obožavaoci se takođe pitaju da li je Džigsoov način ubijanja izazvan Kevinovom opsednutošću komšijom Marlijem, za koga se priča da je serijski ubica nazvan “Ubica lopatom iz Saut Benda”.

Pišući na Reditu, jedan obožavalac “Sam u kući” je sugerisao: “U filmovima Sam u kući (posebno u prva dva dela) Kalkinov lik ne samo da smišlja zamke kako bi povredio momke koji pokušavaju da provale, već izgleda i da je uzbuđen svaki put kada uspe da ih povredi. Kako je rastao, postajalo je sve uzbudljivije kad god bi pronašao neki novi način da nekoga povredi. Negde u ranom odraslom dobu slučajno je nekoga ubio. Ali umesto da stane i da se oseća krivim zbog toga, dobio je pravi adrenalin”, a potom nastavlja:

“Počeo je da ubija više i kao način da eliminiše svaku krivicu, ubedio je sebe da je to način da nauči ljude da cene život.”

“Za mene je to potpuno verodostojno. Kevin = Slagalica strave, obojica prave zamršene zamke i obojica su ubice i imaju probleme sa besom. Slagalica ima sobu koja izgleda kao Kevinov podrum”, napisao je drugi korisnik platforme.

Međutim, razotkrivajući ogromnu rupu u teoriji, jedna racionalna osoba je upitala: “Sam u kući ima radnju smeštenu u rane 1990-te, a radnja Slagalice strave u 2000-tim. Kako je ostario 50 godina u kratkom vremenskom periodu?”

Danas objavljeno

Parče papira prodato na aukciji za više od 200.000 funti?!

Vanja A

Slavne dame koje nisu imale intimne odnose prije prve bračne noći, razlozi će vas sigurno iznenaditi

Vanja A

Heidi Klum u djetinjstvu imala hit frizuru, da li biste je prepoznali?

Vanja A

Ostavite komentar