9. Oktobra 2022.

Keruša Pebls, najstariji pas na svijetu, uginula u 23. godini

Big Portal

Vlasnica Ginisovog rekorda – ženka foks terijera, uginula je, prirodnom smrću u domu svojih vlasnika u Tejlorsu u Južnoj Karolini, navodi se u saopštenju za javnost Ginisove knjige rekorda.

https://twitter.com/PhilstarNews/status/1578272643127525377

Pebls je tek ranije ove godine priznata kao najstariji živi pas na svetu.

U aprilu su iz Ginisa prvobitno imenovali 21-godišnju čivavu po imenu Tobikit kao najstarijeg živog psa – ali kada su vlasnici Pebls videli vest, shvatili su da je njihov pas zapravo stariji i krenuli su u akciju.

Bobi i Džuli Gregori, vlasnici Pebls, predali su podatke i dokumente o svom ljubimcu, gde se vidi da je ženka terijera rođena 28. marta 2000. godine.

Pebls je „proživela dug i srećan život”, kažu iz Ginisove knjige rekorda. Tokom života oštenila je 32 mladunca.

Na profilima posvećenim ovoj ženkici, Džuli Gregori je objavila informacije o smrti svog ljubimca, kojeg je nazvala saputnikom koji se može imati samo jednom u životu.

Pas koji je bio težak oko dva kilograma, voleo da sluša kantri muziku i da uvek proba novu hranu, rekla je Gregori i dodala da je Pebls imala dosta garderobe, uključujući svečani šešir i ružičastu haljinu…

Vlasnici dodaju da će im ljubimac jako nesdostajati i da su imali sreću da imaju ljubimca koji je bio pravi član njihove porodice, kao i to da „nije bilo moguće da neko nije voleo Pebls”.

Izvor: RTS

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare