Kejt Midlton postaje autorka knjige - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Kejt Midlton postaje autorka knjige

Tokom protekle godine, koja nam je svima izmenila živote, vojvotkinja od Kembridža bila je okupirana učešćem u raznim dobrotvornim organizacijama. Međutim, jedna, nazvana Hold Still, posebno se izdvojila, a nastala je u saradnji sa National Portrait Gallery. Ideja je bila da stanovnici Britanije uslikaju svoju dnevnu rutinu tokom pandemije korona virusa, a ukupno je prikupljena 31.000 fotografija.

Najbolji radovi osvanuli su na virtuelnoj izložbi spomenute ustanove, ali i na bilbordima gradova, kao svojevrstan doprinos zajednici. Ukoliko želite da saznate više detalja, te ulogu Kejt Midlton u ovom projektu, pozivamo vas da ostanete sa nama.

Kao što smo već spomenuli, pojedine fotografije posebno su dirnule žiri, pa će njihovi autori dobiti zasluženi prostor u knjizi, koja će biti objavljena 7. maja, na dan kada je akcija prošle godine počela. Fotografije će biti odštampane na celoj strani, ali i na bilbordima širom kraljevstva. Prema zvaničnom saopštenju za medije, celokupan prihod odlazi za pomoć umetničkim i projektima održavanja mentalnog zdravlja.

Kejt Midlton uvodnim rečima budućim čitaocima ove knjige poručila je sledeće: „Kada se kroz nekoliko decenija budemo osvrnuli na pandemiju virusa Covid-19, pomislićemo na izazove sa kojima smo se nosili – najdražima koje smo izgubili, dugotrajnu izolaciju i neviđanje porodice i prijatelja, ali i pritisak na zaposlene u zdravstvu i drugim ključnim delatnostima”. Zatim je dodala i sledeće: „Ali, moći ćemo da se prisetimo i nekih lepih stvari: gestova ljubaznosti, svih volontera i heroja koji dolaze iz različitih oblasti života, i kako smo se svi zajedno potrudili da prihvatimo novi vid funkcionisanja”.

©Matt Porteous

Kensingtonska palata objavila je spontanu fotografiju same vojvotkinje u njenom domu u Norfolku, gde se nalazi sa svojom porodicom u ovom nemilom periodu. Kejt je u svom obraćanju poručila i ovo: „Nadam se da će odabranih 100 fotografija dočarati proživljena iskustva i emocije tokom ovog do sada nezapamćenog trenutka u istoriji, zatim odati priznanje svima koji su doprineli očuvanju zdravlja ljudi koji ih okružuju, i pomoći svima nama da zastanemo i zamislimo se nad ovim neuporedivim periodom”.

Ukoliko vam se dopala ova priča, svoj primerak knjige možete naručiti već sada na sajtu galerije.

Izvor: Vogue UK

Danas objavljeno

10 savjeta za buduće i sadašnje vlasnike pasa

Vanja A

U Amsterdamu pronađen slijepi putnik u prostoru za točak aviona, preživio 11-satni let

Vanja A

Kristina Agilera pohvalila Britni Spirs

Vanja A

Ostavite komentar