Kejt Buš obara rekorde pjesmom starom 37 godina - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Kejt Buš obara rekorde pjesmom starom 37 godina

Britanska pevačica Kejt Buš osvaja muzičke top liste s pesmom “Running Up That Hill”, koju je objavila još 1985. godine zahvaljujući trenutno popularnoj Netfliksovoj seriji „Strendžer tings“ (Stranger Things).

Pesma Kejt Buš Running Up That Hill dospela je na prvo mesto britanske i svetstkih top-lista 37 godina nakon što je objavljena. Ujedno, Bušova je oborila tri rekorda ovim prvim mestom jer je sa svoje šezdeset tri godini najstarija žena na vrhu liste, dok je 37 godina najduže vreme koje je jednoj pesmi trebalo da stigne do mesta broj jedan.

Pored toga, Kejt Buš ima najduži jaz između singlova koji su se našli na prvom mestu, jer su protekle 44 godine od njenog debija sa pesmom Wuthering Heights (Taj rekord je do sada držao Tom Džons sa 42 godine). Inače, Running Up That Hill kada je objavljena uspela je da se probije samo do trećeg mesta.

„Teško je shvatiti brzinu kojom se sve ovo dešava“, objavila je Kejt Buš na svojoj zvaničnoj veb-stranici početkom nedelje. „Toliko mladih ljudi koji vole seriju, otkrivaju ovu pesmu po prvi put“.

Pesma je trenutno na četvrtom mestu u Sjedinjenim Državama, što je takođe najbolji plasman koji je tamo imala.

Running Up That Hill u Velikoj Britaniji trenutno ostvaruje oko 575.000 puštanja dnevno na Spotifaju i više od šest miliona dnevno na platformi širom sveta.

Running Up That Hill je sam po sebi promenio stvari kakve poznajemo“, rekao je za Gardijan muzički kritičar Džejms Masterton. „Ovo je prvi put u eri striminga da je pesma koja se pušta u pozadini serije ne samo spontano vaskrsla, već je i zadržala svoju popularnost tokom dužeg perioda“.

Ovaj iznenadni uspeh Kejt Buš mogao bi da podstakne izdavače da se potrude da starije numere nađu mesta u popularnim serijama i pokušaju da ponove ovaj neobičan rekord.

Samo četiri druga umetnika su dospela na prvo mesto top-liste u kasnijim godinama od Kejt Buš. Najstariji je bio ser Tom Mur, sa 99 godina i 11 meseci, kada je njegovo autorstvo 2020. konačno navedeno na singlu You’ll Never Walk Alone. Drugi je Elton Džon sa 74, Tom Džons sa 68 i Luj Armstrong sa 66 godina.

Danas objavljeno

Ašton Kučer progovorio o rijetkoj dijagnozi koju je dobio: Sretan sam što sam danas živ

Vanja A

Ta godina je bila zlatno doba hard roka i hevi metala: Čak pet poznatih albuma je izašlo u samo 44 dana

Vanja A

Bivši muž protiv Britni Spirs: Djeca ne žele da je vide, podržavam njenog oca

Vanja A

Ostavite komentar