Kejt Blančet predsjedava žirijem 77. venecijanske Mostre - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Kejt Blančet predsjedava žirijem 77. venecijanske Mostre

Dvostruka oskarovka, australijska glumica Kejt Blančet predsjedavaće međunarodnim Filmskim festivalom u Veneciji koji će se po 77. put održati od 2. do 12. septembra, objavili su organizatori.

Odluku o imenovanju pedesetogodišnje glumice i producentkinje predsednicom žirija, doneo je Upravni odbor Venecijanskog bijenala, čiji je Mostra sastavni deo.

“Svake godine s nestrpljenjem iščekujem venecijansku Mostru i svake je godine izbor filmova koji se prikazuju izvanredan. Venecijanski filmski festival jedan je od najatraktivnijih na svetu, to je prava svečanost ovog provokativnog i podsticajnog medija u svim njegovim oblicima”, navodi se u saopštenju.

Umetnički direktor festivala Alberto Barbera kazao je da mu je veliko zadovoljstvo da pozdravi Kejt Blančet u Veneciji u funkciji predsednice žirija “nakon što joj je aplaudirao u veličanstvenoj ulozi ‘Elizabeta’ u filmu indijskog reditelja Šekara Kapura i ‘Nema me’, američkog reditelja Toda Hejnesa, u kojem utjelovljuje Boba Dilana. Za potonju je ulogu na Mostri 2007. nagrađena Kupom Volpi”.

Blančet je poznata po angažmanu u borbi žena protiv seksualnog nasilja, posebno nakon skandala s Harvijem Vajnstinom.

Glumica je obeležila otvaranje festivala u Kanu 2018, kada je takođe predsedavala žirijem, izjavom da će proteći dosta vremena dok se filmska industrija ne okrene u korist žena.

“Za duboke promene potrebne su specifične aktivnosti”, rekla je tada Blančet na konferenciji za novinare.

Izvor: N1

Danas objavljeno

Ne može da spremi jelo za vrijeme koje piše u deklaraciji, pa tuži kompaniju za pet miliona dolara

Vanja A

10 najljepših žena svih vremena – po izboru običnih ljudi

Vanja A

Adrijana Lima bukvalno sija – i dalje joj nema ravne FOTO

Vanja A

Ostavite komentar