Keith Flint umro u dugovima, njegovi nasljednici morali vratiti milione - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Keith Flint umro u dugovima, njegovi nasljednici morali vratiti milione

“NE ČUVAM lovu ni za šta. Trošim sve sad. Uvijek mi je nešto u meni govorilo da ću se ubiti kad sve potrošim”, izjavio je tragično preminuli Keith Flint iz grupe Prodigy četiri godine prije nego što je pronađen mrtav u svom domu. Sudeći po finansijskom izvještaju, čini se da je tako i učinio.

U trenutku smrti 49-godišnji Flint imao je dugove u iznosu od 7,3 miliona funti. Oduzeto je to od njegovog ukupnog bogatstva koje je u martu procijenjeno na 11,6 miliona funti pa njegovi nasljednici raspolažu s oko 4,3 miliona funti. Flint svakako nije bankrotirao, ali je bogatstvo trošio prilično revno.

U prošle dvije godine Flint je zaradio oko 1,5 miliona funti zahvaljujući novom albumu grupe Prodigy, sedmom uzastopnom broju jedan na britanskoj top-listi albuma. Zaradi je pridonijela i svjetska turneja koju su započeli neposredno prije njegove smrti. U isto vrijeme vilu od 1,5 miliona funti u Essexu, koja ga je previše podsjećala na bivšu suprugu Mayumi, dao je na prodaju, piše The Sun.

Njegova kompanija koja je držala nekoliko pubova u Essexu, u trenutku njegove smrti imala je oko 500 hiljada funti duga.

“Najstrašniji muzičar na svijetu”

Резултат слика за Keith Flint

Tokom devedesetih Flint je bio poznat kao “najstrašniji muzičar na svijetu”, zahvaljujući neobičnoj frizuri i divljanju na pozornici. Ljudi koji su u vrijeme njegove najveće slave s njim bili bliski predviđali su da “neće doživjeti četrdesetu”. Kombinovao je brojne opijate, najčešće kokain, marihuanu i alkohol, prije nego što je prešao na tablete za smirenje koje je, prema priznanju, “uzimao dok se ne bi onesvijestio”.

Pjevač je u martu ove godine pronađen obješen u svome domu, a u tijelu su mu našli kokain i kodein. U nekoliko je navrata otvoreno progovorio o svojoj borbi s depresijom.

Резултат слика за Keith Flint

Danas objavljeno

U čast heroine: Postavljena spomen ploča Diani Budisavljević

Zeljka

Kada se po svijetu ide u penziju?

Zeljka

Bananarama: Tri decenije im je trebalo da se pomire

Zeljka

Ostavite komentar